Pravedna: Freske pokazuju nakaznu prirodu Amfilohijeve SPC

Zemlja u kojoj je moguće da predsjednik državnog parlamenta na ovakav način bude tretiran od strane tuđe vjerske zajednice je država bez dostojanstva i smisla"
69 pregleda 23 komentar(a)
freska hram Hristovog vaskrsenja, Foto: Luka Zeković
freska hram Hristovog vaskrsenja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.01.2014. 13:35h

"Vulgarne dnevno-političke freske naslikane u Podgoričkom velikosrpskom hramu samo su još jednom potvrdile anticrnogorsku i nakaznu prirodu Amfilohijeve i Džomićeve Srpske pravoslavne crkve", saopšteno je iz Pravedne Crne Gore.

Iz te političke partije navode da "izobličene freske koje su suštinski odraz političkog lica vodećih ličnosti SPC u Crnoj Gori", odličan su primjer moralnog i duhovnog sunovrata jedne deklarativno hrišćanske vjerske zajednice.

"Politikansko freskopisarstvo, inspirisano profašističkom četničkom ideologijom, ne smije proći bez osude civilizovane, antifašističke i demokratske crnogorske javnosti. Zemlja u kojoj je moguće da predsjednik državnog parlamenta na ovakav način bude tretiran od strane tuđe vjerske zajednice je država bez dostojanstva i smisla", saopšteno je iz Pravedne.

Dodaje se da "politički razigrana SPC i nema razloga da strepi za svoju mrziteljsku nacionalističku misiju".

"Aminovane su njene aktivnosti od strane tzv. državotvornog DPS-a i velikog ktitora Đukanovića, jednako kao od strane Lekića i njegovih pogrešno nazvanih političkih snaga", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: