U subotu radionica o eko turizmu

Cilj radionice je i davanje smjernica o unaprijeđenju zelene ekonomije i iznošenje predloga za predstavljanje koncepta zelenog preduzetništva na univerzitetima i u biznisu
1 komentar(a)
Boka kotorska, Foto: Shutterstock
Boka kotorska, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.01.2014. 12:36h

Radionica na temu Eko-turizam kao razvojna mogućnost za održivi razvoj u Boki kotorskoj, na kojoj će se razmatrati postojeći i budući biznis modeli, biće u subotu organizovana u Kotoru.

Iz podgoričkog CEED Consultinga, koji je jedan od organizatora, saopšteno je da će radionica okupiti 20 profesionalaca iz različitih oblasti, ekopreduzetnike i predstavnike javne uprave, civilnog društva i akademske zajednice, koji će razmatrati održive biznis modele i usaglasiti stavove o potrebama poboljšanja preduzetništva na Mediteranu.

Cilj radionice, koju organizuje Regionalni centar za čistiju proizvodnju iz Barselone, je i davanje smjernica o unaprijeđenju zelene ekonomije i iznošenje predloga za predstavljanje koncepta zelenog preduzetništva na univerzitetima i u biznisu.

Radionica se održava uz podršku Mediteranske strategije održivog razvoja (MSSSD), u skladu sa agendom o održivoj potrošnji i proizvodnji. Radionica bi trebalo i da podrži realizaciju Programa integralnog upravljanja priobalim područjem - CAMP Crna Gora.

Bonus video: