CKM donira crnogorsku zastavu filijali MUP-a u Kolašinu

CKM je pozvala sve državne institucije koje nijesu u mogućnosti da sopstvenim sredstvima obezbijede nove zastave i zamijene oštećene da im se obrate
180 pregleda 3 komentar(a)
zastava Crna Gora, Foto: Arhiva "Vijesti"
zastava Crna Gora, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.01.2014. 10:34h

Crnogorska kulturna mreža (CKM) odlučila je da filijali za upravne unutrašnje poslove MUP-a Kolašin donira državnu zastavu koja će im, kako je saopšteno, danas biti poslana brzom poštom.

Kako je saopšteno iz CKM na taj potez su se odlučili nakon pisanja "Vijesti" o neodgovornom odnosu zaposlenih u MUP-u prema državnim simbolima.

"Neshvatljivo je da se na zgradi MUP-a, čiji se zaposleni finansiraju iz državnog budzeta, nalazi pocijepana crnogorska zastava, a da niko od njih nije izrazio zainteresovanost da se ista zamijeni. Nastavlja se trend koji traje od 2006. godine da se državne institucije neodgovorno odnose prema državnim simbolima Crne Gore", navodi se u saopštenju CKM.

Ta NVO pozvala je ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića da sankcioniše načelnicu filijale Vericu Aničić, zbog neodgovornog odnosa prema državnim simbolima.

"Očekujemo da će Konjević, koji dolazi iz političke partije koja se zalaže za poštovanje državnih simbola, sankcionisati Aničić bez obzira što dolaze iz iste političke partije, koja je vjerovatno i po partijiskoj liniji zapošljena na ovako važno mjesto. Nadamo se da će uovom slučaju Konjeviću državni interes biti ispred partijiskog, i da će Aničić biti adekvatno sankcionisana. Ovakav neodgovoran odnos jedne od najvažnijih državnih institucija prema državnim simbolima je veoma zabrinjavajući i zaslužuje najžešću osudu i sankcionisanje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ukoliko Ministarstvo unutrašnjih poslova ne sancioniše ovaj propust, da će biti jasno da "država dozvoljava neodgovoran odnos prema svojim simbolima".

CKM je pozvala sve državne institucije koje nijesu u mogućnosti da sopstvenim sredstvima obezbijede nove zastave i zamijene oštećene da im se obrate, kako bi im besplatno donirati zastave za zamjenu.

Bonus video: