Neobična razglednica Berana sa "znamenitostima" grada

Na slikama se nalaze neretuširane fotografije najpoznatijih “znamenitosti” grada - srušena hala sportova, zapaljeni hotel “Berane”, smetlište Vasove vode...
198 pregleda 12 komentar(a)
Razglednica iz Berana, Foto: Facebook/Berane
Razglednica iz Berana, Foto: Facebook/Berane
Ažurirano: 29.01.2014. 08:36h

Neformalna fejsbuk grupa „Opština Berane“ objavila je na svom sajtu fotografiju na kojoj je razglednica Berana sa neobičnim motivima iz grada na Limu.

Ovo je prva razglednica Berana koja je napravljena poslije petnaest godina, a na njoj su se našle četiri „znamenitosti“ grada.

U kratkom tekstu se navodi da je grad juče bio preplavljen ovim razglednicama koje su se dijelile po kafićima, a navodno su upućene na adrese svih državnih zvaničnika i diplomatskih predstavnika u Crnoj Gori.

Na slikama se nalaze neretuširane fotografije najpoznatijih “znamenitosti” grada - srušena hala sportova, zapaljeni hotel “Berane”, smetlište Vasove vode i posječeni platani u cvjetnom parku.

Na poleđini je kratak tekst - Razvoj Berana od 2006. do 2014. Na mjestu za markicu nalazi se skica sa portretom predsjednika Opštine Vuke Golubovića, a kao vrijednost markice napisano je “10 %”.

“Da li je ovo prava slika Berana?” – postavljaju pitanje članovi ove neformalne grupe, koja je od ranije prepoznata kao žestok kritičar lokalnih vlasti.

Ovaj grupni fejbuk profil bio je u žiži javnosti pije tri dana, kada su objavili fotografiju snimljenu prošle subote u zgradi Opštine, na kojoj se vidi kako veliki broj građana, mahom romske nacionalnosti iz naselja Donji Talum, čeka u redu ispred kabineta gradonačelnika na jednokratnu novčanu pomoć.

Opozicione partije su nakon toga uputile poziv državnom tužiocu da ispita slučaj, tvrdeći da je riječ o koruptivnom krivičnom djelu potkupljivanje birača, i da je to nastavak afere Snimak.

Iz kabineta predsjednika je dan kasnije objašnjeno da je to “redovni prijem koji govori u prilog tome da predsjednik brine o svim građanima i njihovim problemima, i nesebično pomaže gdje je to moguće”.

Vanredni lokalni izbori u Beranama održaće se 9. marta, a politička atmosfera u tom gradu se zahuktava.

Bonus video: