Kako povećati vidljivost LGBT zajednice u Crnoj Gori

Ocijenjeno je da će "Exit" festival, kroz povećano prisustvo međunarodne LGBT zajednice doprinijeti unapređenju ukupnog društvenog odnosa
15 komentar(a)
Ian Robert Viting, Jovan Kojičić, Foto: LGBT Forum Progres
Ian Robert Viting, Jovan Kojičić, Foto: LGBT Forum Progres
Ažurirano: 26.01.2014. 18:20h

U nedavno otvorenom LGBT socijalnom centru, NVO LGBT Forum Protgres organizovala je prvo u seriji predavanja pod nazivom "Strategije zagovaranja: Izgradnja LGBT zajednice i njene vidljivosti"- koji podrazumijeva seriju razgovora o načinima izgradnje LGBT zajednice i povećanja njene vidljivosti u Crnoj Gori.

Ambasador Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori Ian Robert Viting i Savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za ljudska prava i zaštitu od diskriminacije dr Jovan Kojičić govorili su o strategijama povećanja vidljivosti i jačanja LGBT zajednice u Crnoj Gori. Tokom predavanja je diskutovano o načinima povećanja vidljivosti koristeći različita oruđa kao što su povorke ponosa, medijska prisutnost i informisanje javnosti.

Ocijenjeno je da će "Exit" festival, kroz povećano prisustvo međunarodne LGBT zajednice doprinijeti unapređenju ukupnog društvenog odnosa.

Od sjutra počinje sa radom i besplatna škola osnova engleskog jezika za članove LGBT zajednice kao i za socijalno ugrožene osobe. Program Škole će u prvom ciklusu podrazumijevati održavanje dva časa nedjeljno u novootvorenom LGBT socijalnom centru.

LGBT Socijalni centar je otvoren uz podršku LGBT Projekta Savjeta Evrope, i uz samo učešće LGBT zajednice. Centar je prostor koji je zamišljen kao mjesto za druženje i okupljanje LGBT zajednice kao i za odvijanje kulturno umjetničkih, obrazovnih, naučnih, sportskih i sličnih sadržaja.

Centar je sa svim svojim servisima i sadržajima apsolutno dostupan i besplatan svim LGBT osobama. Centar je otvoren i za sve subjekte koji na bilo koji način pomažu proces društvenog prihvatanja LGBT osoba.

Bonus video: