Objavljena mapa Podgorice sa ucrtanim linijama javnog prevoza

Osim projekta štampane mape, Flekin tim je napravio i kompletan projekat znakovne grafike opremanja novih autobuskih stajališta
1499 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2014. 15:33h

Da li ste znali da u Podgorici jedna od ulica nosi naziv dukljanske kraljice Jakvinte? A da ulica koju svi odavno zovemo Cetinjski put, ustvari nosi naziv Cetinjska? Što mislite, koliko gradskih i prigradskih linija ima u Podgorici? Da li znate i da dio grada kod Velike pijace pripada Mjesnoj zajednici 19. decembar, samo su neka pitanja na koja odgovore nisu znali i u kompaniji Fleka, čiji je tim kreirao detaljnu kartu glavnog grada Crne Gore.

Na stranici kompanije navode da je u pitanju prva mapa Podgorice u okviru koje su ucrtane i prikazane linije gradskog i prigradskog saobraćaja – veoma važan segment koji može olakšati kretanje kroz svakodnevnu gradsku vrevu.

Mapa je urađena u razmjeru 1:19.000, na preklop, a na njenoj poleđini osim indeksa ulica, nalazi se popis svih važnijih brojeva, kao i šematski prikaz linija gradskog prevoza sa tačno označenim stajalištima.

Foto: Fleka.me

Mapa je ažurirana pa na njoj možete naći najnoviji popis ulica, kao i neke od najvažnijih kulturno–istorijskih objekata.

Osim projekta štampane mape, Flekin tim je napravio i kompletan projekat znakovne grafike opremanja novih autobuskih stajališta i sistema orjentacije u prostoru na linijama gradskog prevoza, što su uputili glavnom gradu kao predlog.

Mapa se od početka januara može pronaći u maloprodajnim objektima Tobacco S Press i Štampa, po cijeni od 2,90 eura.

Galerija

Bonus video: