Konjević: I mi smo za dijalog sa Sindikatom policije

Ministar policije objasnio je da je tokom 2013. više puta razgovarao sa Nikčevićem i informisao ga “kakve napore čine u dijelu kvalitetnog opremanja UP”
3 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.01.2014. 17:11h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, kazao je da su u 2013. godini sa Sindikatom policije vodili intenzivan socijalni dijalog i kao rezultat toga, između ostalog, naveo činjenicu da je Vlada juče dala saglasnost da se u Herceg Novom realizuje projekat izgradnje stambenih objekata za pripadnike policije.

Konjević je to rekao novinarima, odgovarajući na tvrdnje predsjednika Saveza sindikata Marka Nikčevića - da novo rukovodstvo MUP-a odbija obavezni socijalni dijalog sa Sindikatom.

Ministar policije objasnio je da je projekat u Herceg Novom dogovoren u decembru, kao i da je tokom 2013. više puta razgovarao sa Nikčevićem i informisao ga “kakve napore čine u dijelu kvalitetnog opremanja UP”.

Ministar policije objasnio je da je projekat u Herceg Novom dogovoren u decembru, kao i da je tokom 2013. više puta razgovarao sa Nikčevićem i informisao ga “kakve napore čine u dijelu kvalitetnog opremanja UP”

“Sve su to bila pitanja koja tangiraju rad sindikata i ne da nema siocijalnog dijaloga, nego smo u mjeri onoga što je bilo interesovanje zaista ga vodili tokom 2013.”, rekao je Konjević.

Nikčević je ranije, između ostalog, kazao da su rukovodstvu MUP-a više puta slali dopise na koje nijesu dobili odgovore i da im je, kada je počela neselektivna primjena odredbi Zakona o unutrašnjim poslovima, postalo jasno zašto ne dobijaju odgovore.

Tada je rekao da je, primjenom Zakona o unutrašnjim poslovima, bez posla ostalo na desetine zaposlenih u UP, “zbog ponekad i bizarnih razloga”.

“Pitamo javno ministra da li i protiv njega možda postoje neke krivične prijave, i zašto, kao legalista sebe ne suspenduje, po istim tim članovima Zakona koje primjenjuje prema pripadnicima Uprave policije”, upitao je Nikčević.

Iz policije je nezvanično rečeno da Nikčević iznosi tako oštre ocjene, jer je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Unutrašnja kontrola MUP-a konstatovala je u dokumentu u koji su "Vijesti" imale uvid da je predsjednik Nikčević počinio težu povredu službene dužnosti, jer se bavi poslovima koji su nespojivi sa službenom dužnošću.

U tom dokumentu piše da Nikčević obavlja poslove ovlašćenog zastupnika u “Speededu” i “Exper - Edu”.

Unutrašnja kontrola je tokom provjera, kako se navodi, uzela izjavu i od Nikčevića, koji je rekao da nikada nije obavljao poslove nespojive sa policijskim, “barem ne na osnovu onog što je znao o tome”.

Nikčević je inspektorima UK kazao i da su njegovi pretpostavljeni znali za njegova angažovanja u privatnim preduzećima i da je od njih imao usmenu saglasnost.

Bonus video: