Obilježena osma godišnjica željezničke nesreće

"Teško se može išta reći porodicama žrtava jer su riječi suvišne. Možete samo da osjećate bol koji one osjećaju", rekao je Brajović
82 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2014. 19:28h

Polaganjem cvijeća na spomen ploču stradalima na Bioču je obilježeno osam godina od željezničke nesreće u kojoj je poginulo 47, a povrijeđeno više od 200 osoba.

Ministar pomorstva i sabraćaja Ivan Brajović, kazao je da su na Bioču riječi suvišne, a da su svih ovih godina nakon nesreće ista.

"Teško se može išta reći porodicama žrtava jer su riječi suvišne. Možete samo da osjećate bol koji one osjećaju", rekao je Brajović.

On je kazao da država pokušava da uradi sve što je u njenoj moći.

"A najviše da pomogne porodicama stradalih da žive podnošljivo sa takvim gubitkom, ukoliko je to moguće", rekao je Brajović.

On tvrdi da su svi predstavnici Vlade i države otvoreni za razgovor i dogovor.

Koliko su porodice poginulih i stradalih zadovoljni tretmanom države najbolje govori stav Zorana Damjanovića iz NVO Voz neprebola.

“Poslije osam godina, vama kojih više nema, raport glasi. Laž o nesreći u kojoj ste izgubili živote, postala je istina. Svi koji su optuženi za nesreću, šetaju slobodno po Crnoj Gori. Onaj koji ih je optužio ne smije ni da pomisli da se bavi svojim poslom. Sudovi i oni u njima su sudili u montiranom postupku po direktivi i morali su osloboditi državu od bilo kakve odgovornosti”, kazao je Damjanović, zamjerajući vlasti što svake godine šalje svoje predstavnike na godišnjicu.

Galerija

Bonus video: