SNP: Novinari da dobiju status službenih lica

"Činjenično stanje u Crnoj Gori pokazuje da nema konkretnih rezultata u istragama brojnih dosadašnjih napada i zločina nad slobodom medija"
2 komentar(a)
novinari, Foto: Shutterstock.com
novinari, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.01.2014. 13:16h

Socijalistička narodna partija (SNP), čestitala je Dan novinara, poručujući da podržava ideju da poslenici javne riječi dobiju status službenih lica.

Navodi se da sloboda medija, objektivno i nezavisno informisanje, za SNP predstavljaju jednu od okosnica demokratskog i razvijenog društva, uz pravo svih građana da budu pravovremeno i objektivno informisani.

"Nažalost, činjenično stanje u Crnoj Gori pokazuje da nema konkretnih rezultata u istragama brojnih dosadašnjih napada i zločina nad slobodom medija, čime se samo ohrabruju njihovi inspiratori i nalogodavci i time u kontinuitetu stvara atmosfera straha, nepovjerenja, neravnopravnosti i antidemokratije", navodi se u saopštenju.

Ocjenjuje se da ovakvo stanje predstavlja prijetnju daljem evropskom putu Crne Gore, a odgovornost aktuelne vlasti je najveća.

SNP CG ukazuje na značaj slobodnog novinarstva preko kojeg se odslikavaju ukupne građanske slobode svake zemlje.

"Sloboda novinarstva je temelj demokratije, a sloboda i hrabrost idu zajedno".

"I ovaj 23. januar, će proteći u podsjećanju na to koliko su mediji bitni za održavanje demokratije, razvoj društva i poštovanje ljudskih prava, ali i podsećanje na sve svijetle likove novinara, koji su za slobodnu riječ u Crnoj Gori dali mnogo, pa i najviše što se može priložiti u temelje jedne profesije", navodi se u saopštenju.

Bonus video: