URA: ASK izgubila kredibilitet, Radonjić dokazao da je progonitelj

Naglašavaju da je krajnje vrijeme da Radonjić bude razriješen sa funkcije direktora ove institucije jer je u potpunosti unizio njen kredibilitet
2 komentar(a)
Sreten Radonjić, Foto: Savo Prelević
Sreten Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.08.2018. 09:04h

Presuda Upravnog suda je dokazala da je Agencija za sprječavanje korupcije isključivo „batina“ u rukama vlasti koja služi za obračun sa političkim neistomišljenicima“, navode u pokretu URA.

Agencija za sprečavanje korupcije ni u jednom segmentu svog rada nije ispunila svoju ulogu, nije doprinijela razvoju crnogorskog društva , niti je ijednog trenutka bila prepoznata kao nezavisna institucija, ocijenjeno je iz pokreta URA.

„Nažalost, još jednom se pokazalo da ASK služi isključivo za obračun sa političkim neistomišljenicima ove vlasti. Sreten Radonjić, po direktivi svojih partijskih šefova, nastavlja sa pokušajima da uguši kritičku riječ u Crnoj Gori. Nažalost, Agencija se neće uhvatiti u koštac sa problemom korupcije na pravi način, sve dok je na njenom čelu Radonjić. Svojim dosadašnjim potezima pokazao je i dokazao da je njegova funkcija isključivo zaštita interesa vladajuće partije, progon opozicionih funkcionera i obračun sa svim kritičarima vlasti“, ističu u pokretu URA.

Naglašavaju da je krajnje vrijeme da Radonjić bude razriješen sa funkcije direktora ove institucije jer je u potpunosti unizio njen kredibilitet.

„Njegov angažman na poziciji direktora ostaće upamćen kao angažman partijskog poslušnika koji nije ostvario niti jedan značajniji rezultat u oblasti borbe protiv korupcije, naročito kada se misli na korupciju na visokom nivou. Paradoksalno zvuči podatak da, za sve vrijeme od kada je Radonjić na čelu ASK-a, nijedan javni funkcioner nije uhapšen zbog korupcije. Borba protiv korupcije je nešto što se Crnoj Gori konstantno zamjera i u izvještajima EK i jasno je da Radonjić nema ni moralni ni profesionalni integritet da više bude na čelu ove institucije“, zaključuju u pokretu URA.

Bonus video: