Najbolji mladi ekoreporteri iz Crne Gore u ekološkoj misiji u Švedskoj

Mladi ekoreporteri će u Švedskoj saznati kako se otpad i neki drugi ekološki problemi rješavaju u glavnom gradu te zemlje
0 komentar(a)
Dalmatinska ulica, smeće, Foto: Vesko Belojević
Dalmatinska ulica, smeće, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.01.2014. 10:30h

Najbolji mladi ekoreporteri iz Crne Gore od 23. do 27. januara učestvovaće u petodnevnoj međunarodnoj ekološkoj misiji Fondacije za ekološku edukaciju i kompanije „Wrigley“, sponzora kampanje „Za manje smeća“ („Litter less“).

Sedam srednjoškolaca, koji su na nacionalnom konkursu pokazali najbolje rezultate u pripremi eko-fotografija, članaka i video radova, pridružiće se svojim vršnjacima iz Kanade, Francuske, Njemačke, Rumunije, Kazahstana, Letonije, Malte, Makedonije i Slovačke.

Oni su učestvovali u drugoj godini kampanje „Za manje smeća“ gdje su mladi od 12 do 21 godine svojim reporterskim radovima ukazali na probleme otpada u svojoj sredini i moguće načine kako da se oni riješe.

Nagrada za one najbolje je upravo učešće u ekološkoj misiji u Štokholmu gdje će mladi ekoreporteri saznati kako se otpad i neki drugi ekološki problemi rješavaju u glavnom gradu Švedske.

Crnu Goru će predstavljati: Đorđe Kalezić, Katarina Pašić i Sara Đurović, maturanti kotorske Gimnazije, Svetlana Tomić iz nikšićke Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole te Milena Pešić, Milica Stanišić i Ksenija Djordjević, učenice barske Gimnazije.

Bonus video: