Đukanović Dan novinara čestitao samo Vujanoviću

Vujanović je član Savjeta RTCG i suorganizator konferencije Vladimira Bebe Popovića "Riječ, slika, neprijatelj" koja je imala za cilj da diskredituje kritičke medije u Crnoj Gori
158 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nikola Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.01.2014. 19:49h

Premijer Milo Đukanović uputio je predsjedniku Udruženja novinara Cetinja Nikoli Vujanoviću čestitku povodom Dana novinara.

Đukanović je, kako je saopšteno iz Vlade, izrazio žaljenje što zbog ranije preuzetih obaveza nije u prlici da prihvati poziv Vujanovića i sjutra na Cetinju prisustvuje svečanosti obilježavanja 143 godine novinarstva u Crnoj Gori.

"U Crnoj Gori je javno iskazana riječ uvijek imala posebnu težinu, a istinitost izrečenog ili napisanog se nikada nije dovodila u pitanje. U ovom vremenu poseban je izazov ostati dosljedan temeljima profesije novinarstva, time i osnovnim ljudskim vrijednostima. Uvjeren sam da nam tradicija crnogorskog novinarstva i značajna imena naše novinarske istorije daju za pravo da vjerujemo da će profesionalni standardi, prije svega istinitost i objektivnost, karakterisati dalji put novinarskog poziva", navodi se u odgovoru predsjednika Vlade na poziv predsjednika Udruženja novinara Cetinja Nikole Vujanovića da prisustvuje svečanosti.

Đukanović, kako je saopšteno iz Vlade u čestitki upućenoj Vujanoviću, podsjeća na punu podršku Vlade afirmaciji slobode medija i podizanju profesionalnih standarda.

Vujanović je inače član Savjeta RTCG i suorganizator konferencije Vladimira Bebe Popovića "Riječ, slika, neprijatelj" koja je imala za cilj da diskredituje kritičke medije u Crnoj Gori.

Bonus video: