Krivokapić čestitao novinarima: Mediji su žila kucavica demokratije

Prema njegovim riječima, u procesu evro-atlanskih integracija mediji imaju posebno mjesto za kormilom države Crne Gore
71 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2014. 19:11h

Predsjednik crnogorske Skupštine i Parlamentarne Skupštine OEBS-a, Ranko Krivokapić, čestitao je svim novinarima, poslenicima slobodne misli i riječi, 23. januar - Dan novinara, navodeći da država koja ne može odbraniti slobodnu riječ ne budi vjeru u snagu i dostojanstvo čovjeka.

Dan novinara Crne Gore obilježava se 23. januara na dan kada je izašao list „Crnogorac“ 1871. godine, prvo crnogorsko glasilo.

“Poštovani poslenici slobodne misli i riječi, žila kucavica demokratije u državi je profesionalno i slobodno novinarstvo. Demokratija živi i raste kroz glas novinara koji je britak i posvećen javnom dobru”, navodi se u saopštenju Krivokapića.

Prema njegovim riječima, u procesu evro-atlanskih integracija mediji imaju posebno mjesto za kormilom države Crne Gore, koja ide ka luci ujedinjene Evrope-koja baštini vrijednosti vladavine prava, slobodne riječi i dostojanstvenog rada.

“Glas novinara treba biti korektiv političko-društvenih procesa koji za cilj imaju istinu i pravo građanina da zna. Pravo na informisanost i istinu, te na slobodnu riječ, su našim Ustavom utkani u temelje moderne Crne Gore i ništa ih ne smije poljuljati”, poručio je Krivokapić.

On je kazao da država koja ne može odbraniti slobodnu riječ ne budi vjeru u snagu i dostojanstvo čovjeka.

“Dužnost države je da stane u odlučnu odbranu prava, posebno onih koja se odnose na ljudske slobode. Želi vam se ovom prilikom zahvaliti na vašoj predanoj želji za informacijom i istinom, na vašem istrajnom javnom poslu”, naveo je on.

Bonus video: