Praznik mimoze: Defilei mažoretki u nekoliko gradova

Vraćanje defilea mažoretki na ulice gradova širom zemlje i regiona, jedna je od ključnih novina ovogodišnjeg Praznika mimoze
0 komentar(a)
Mimoza, Foto: Boris Pejović
Mimoza, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.01.2014. 13:33h

Defile mažoretki će se, u okviru 45. Praznika mimoze, nakon desetogodišnje pauze, održati večeras u Delta sitiju u 18 časova.

Vraćanje defilea mažoretki na ulice gradova širom zemlje i regiona, jedna je od ključnih novina ovogodišnjeg Praznika mimoze Portonovi, koji će trajati od 31. januara do prvog marta.

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Dejan Mandić kazao je da od ove godine Opština Herceg-Novi i “Herceg fest”, organizuju Praznik mimoze sa strateškim partnerom, kompanijom “Azmont Investments”, koja će u naredne tri godine uložiti oko 500.000 miliona eura u izgradnju turističkog kompleksa u Kumboru.

“Praznik Mimoze dobija samo na kvalitetu, zadržava svoju formu i svoje pučke svečanosti i kulturno-zabavne i sportske programe, ali će svi ti programi biti dignuti na jedan veći nivo”, kazao je Mandić na pres konferenciji povodom predstavljanja sadržaja Praznika mimoze.

Mandić je istakao da će u saradnji sa pomenutom kompanijom, kroz odluke SO Herceg Novi, formirati Javnu ustanovu, koja će se cijele godine baviti mimozom i od nje praviti brend.

Tijana Durković iz kompanije “Azmont Investments” je kazala da žele da sačuvaju tradiciju Praznika mimoze, naglasivši da “svaku tradiciju treba malo nadograditi i učiniti je privlačnom i za ljude iz regiona i buduće goste iz cijelog svijeta”.

“Nadamo se da će Praznik mimoze ponovo dobiti svoj stari sjaj i zato pozivamo sve građane Crne Gore da dođu. Kad ljudi iz okoline vide pune ulice Herceg Novog, kao što su nekad bile, nadam se da će i to biti razlog da ubuduće dolaze na sve ove lijepe događaje, koje planiramo tokom tog mjeseca”, kazala je Durković.

Govoreći o programskom sadržaju Praznika, umjetnički direktor “Herceg festa” Zoran Živković je kazao da će manifestacija početi velikim muzičko - scenskim programom, pod nazivom “U susret mimozi”, a nastaviće se nastupom poznatog muzičara Džibonija. Istog dana će, kako je najavio, u vili “Galeb” biti održana tradicionalna izložba cvijeća.

“Prvog februara je centralni događaj Fešta mimoze, ribe i vina u Baošićima, gdje se očekuje nekoliko desetina hiljada učesnika iz cijelog regiona. U ovom dijelu programa nastupiće gradska muzika, mažoretke, trio Gušti i drugi izvođači. Biće priređen i veliki maskenbal sa preko 400 maski”, kazao je Živković.

Tokom februara će, kako je kazao, biti organizovani brojni likovni, muzički, književni i dramski programi, a Praznik će biti zatvoren tradicionalnim “karnevalskim suđenjem”.

Brend menadžerka “Azmonta” Sara Ivanović je kazala da će nakreativnija maska na maskenbalu u Institutu “Igalo”, biti nagrađena putovanjem za dvoje u Dubai, u hotelu “One and only”.

Bonus video: