Konji vezanih nogu ponovo na ulicama podgoričkih naselja

"... a koga da zoveš za pomoć, u ovoj anarhiji i divljem zapadu - koga"
203 pregleda 24 komentar(a)
Konju vezane noge, Foto: Kolektiv.me
Konju vezane noge, Foto: Kolektiv.me
Ažurirano: 20.01.2014. 20:33h

Da li ste sigurni da živimo u 21. vijeku kada svijest čovjeka treba da bude na "naprednom nivou"? Sudeći po događajima s kojim se susrećemo dan danas u gradu i državi, dokazuju da nas mentalitet ima jos dosta evolucije da prođe, piše Kolektiv.me.

Čitateljka portala Kolektiv.me jutros u 9 sati u Ulici Avda Muratovića u Podgorici zabilježila je ovu fotografiju živtinje kojoj su noge vezane i čije je tijelo prekriveno ranama.

"Danas kada se borimo da zaštita dobrobiti životinja postane značajno društveno pitanje, dešavaju se ovakve stvari", navodi Kolektiv.me.

"Tužna slika. Ja sam već jednom uspjela bijelom da odvežem noge, a drugi put smo djeca i ja stali ali je konj bio tako preplašen da se ritao i nisam mogla da stignem do nogu bezbjedno - a koga da zoveš za pomoć, u ovoj anarhiji i divljem zapadu - koga", komentar je jedne korisnice Facebook društvene mreže, koja je, pored ostalih, objavila fotografiju na kojoj se vidi konj vezanih nogu.

I ranije su iz društava za zaštitu životinja apelovali na nadležne da reaguju zbog vezivanja nogu konjima.

"Konjima koji šetaju Konikom i Starim aerodromom noge su sputane da ne mogu da pobjegnu, a još nema službe ili pojedinca koji su obučeni da im razvežu vezane noge", rekao je ranije Goran Vukmanović, iz NVO Britomartis.

Pročitajte još:

Konji na ulicama uzrokuju nesreće sa ljudskim žrtvama >>>

Bonus video: