Kojičić: Žao mi je što su neki sami sebe isključili iz rasprave

"Odbacujem neargumentovanje tvrdnje iznijete u saopštenju... da se Savjet za zaštitu od diskriminacije „kontinuirano“ ponaša „ignorantnski i eksploatatorski“
432 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Kojičić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jovan Kojičić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.01.2014. 19:37h

Sekretar Savjeta za zaštitu od diskriminacije dr Jovan Kojičić, odbacio je tvrdnje dijela učesnika današnjeg okruglog stola na temu "Ljudska prava i zaštita od diksriminacije u Izvještaju EK o napretku Crne Gore za 2013. godinu" da im je "oduzeta mogućnost da utiču na sadržaj i kvalitet diskusije".

Nekoliko nevladinih organizacija protestno je napustila okrugli sto koji je danas organizovao Savjet za zaštitu od diskriminacije.

U njihovom zajedničkom saopštenju se navodi da je razlog za ovakav postupak kontinuirani ignorantnski i eksploatatorski odnos Savjeta za zaštitu od diskriminacije.

"Sa indignacijom odbacujem tvrdnje manjeg dijela učesnika današnjeg okruglog stola Savjeta za zaštitu od diskriminacije na temu „Ljudska prava i zaštita od diskriminacije u Izvještaju EK o napretku Crne Gore za 2013. godinu“ da im je „ oduzeta mogućnost da utiču na sadržaj i kvalitet diskusije“.

Programom skupa nije bila predviđena diskusija nakon uvodnih izlaganja, što je tražio manji broj učesnika skupa, već u okviru glavne, panel rasprave, što se i dogodilo. Izražavam duboko žaljenje što je manji broj učesnika skupa sam sebe isključio iz rasprave", naveo je Kojičić u reagovanju.

Pogotovo, dodaje on, "odbacujem neargumentovanje tvrdnje iznijete u saopštenju manjeg dijela učesnika današnjeg okruglog stola da se Savjet za zaštitu od diskriminacije „kontinuirano“ ponaša „ignorantnski i eksploatatorski“.

"O važnosti uloge Savjeta za zaštitu od diskriminacije i o dosadašnjem napretku koji je Savjet ostvario u prethodnoj godini, uključujući brojne inicijative i projekte, najbolje svjedoče upravo današnja uvodna izlaganja", dodao je on.

Bonus video: