Camović: Medijski radnici moraju biti solidarni

Protest Sindikata medija planiran je za četvrtak, 23. januara, kada se obilježava i Dan novinara Crne Gore
2 komentar(a)
Marijana Camović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Marijana Camović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.01.2014. 13:54h

Medijski radnici moraju biti solidarni, jer su im radni uslovi i bezbjednost na niskom niovu, poručila je predsjednica Sindikata medija Crne Gore, Marijana Camović.

Protest Sindikata medija planiran je za četvrtak, 23. januara, kada se obilježava i Dan novinara Crne Gore.

“U podne 23. januara ćemo se okupiti ispred zgrade Vlade i na taj način još jednom pokušati da nadležnima pošaljemo poruku da moraju da poprave uslove u kojima radimo, moraju da nam garantuju bezbjednost i konačno da saopšte imena onih koji napadaju i organizuju napade na medijske radnike i medije”, rekla je Camović agenciji MINA.

Prema njenim riječima, u uslovima straha je nemoguće raditi, a novinarstvo je profesija od javnog interesa.

“O detaljima samog protesta, porukama koje će biti poslate tek treba da se dogovorimo na nivou Glavnog odbora Sindikata medija”, dodala je Camović.

Za sve medijske radnike, bez obzira gdje rade

Camović je poručila da je sve što rade, za dobrobit svih medijskih radnika bez obzira na medij u kom su zaposleni.

“Uporno ponavljamo da moramo biti solidarni jer su i naša bezbjednost i radni uslovi na istom, jako niskom, nivou. Ne sumnjam da su koleginice i kolege svjesne toga i da će doći i ojačati naš protest kako bi poruka koju šaljemo ljudima koji su u prilici da donose odluke u naše ime bila što je moguće jača”, navela je Camović.

Ona je kazala da se, osim medijskih radnika, nadaju prisustvu i građana koji znaju kroz šta sve medijski radnici prolaze, kolega sindikalaca ali i studenata i budućih novinara.

Bonus video: