Crnogorska lovišta: Haos ili kršenje zakona?

Iz "Grin homa" su saopštili da imaju informaciju da je naoružana grupa Italijana početkom 2013. godine nedozvoljeno ubijala divljač na lovištu Bratogošt-Velimlje
197 pregleda 12 komentar(a)
lovci,, Foto: Lovački savez
lovci,, Foto: Lovački savez
Ažurirano: 19.01.2014. 07:28h

Predsjednik Lovačkog saveza (LS) Crne Gore Nikola Marković tvrdi da je krivolova u našoj državi znatno manje nego prethodnih godina, ali da, kao i u drugim oblastima, građani krše zakon o lovstvu. Marković, koji je već 12 godina na poziciji prvog čovjeka LS, ističe da su iz Saveza do sada sve ovakve pojave iznosili javno i apelovali na nadležne organe da "nečasne radnje" oštro kazne.

On je kazao da nevladine organizacije (NVO) nemaju potrebno znanje o lovstvu i optužio ih da su bez razloga "digli hajku" na lovce, iznoseći svoje "nestručne stavove".

"Kako to da nas je civilizovani svijet prihvatio u Svjetskoj asocijaciji lovaca (CIC), koja broji 30 miliona članova, odnosno federaciji Evropske unije za lovstvo (FACE), koja broji 7 miliona članova još 2003. godine, i to u punopravno članstvo. Uključiše nas u radna tijela i komisije i sastanke vezane za ovu oblast. Kako to da uvažiše naš rad i povjeriše nam organizaciju Desete jubilarne sjednice koordinacionog foruma CIC-a za Srednju i Jugoistočnu Evropu i planiraše za ovu godinu održavanje sjednice FACE- a? Kako to, ako je sve tako crno?", upitao je Marković.

Opširnije o ovom temi čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 19. januar

Bonus video: