Vlasnici zemljišta udarili blokadu: Nema besplatnog parkiranja ispred zgrada

Kako bi spriječili stanare da se parkiraju, vlasnici su parcelu ogradili većim kamenjem, koje su čak i uvezali lancima
168 pregleda 3 komentar(a)
zgrada, Foto: Zoran Đurić
zgrada, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.01.2014. 20:27h

Vlasnici zemljišta ispred zgrada “Evrostan” 1 i 2 i “Čelebić” u Ulici Veliše Mugoše, pod Goricom, ponovo su zabranili stanarima da se parkiraju na njihovoj imovini, zato što, tvrde, nijesu poštovali postignuti dogovor da plaćaju parking mjesto.

Kako bi spriječili stanare da se parkiraju, vlasnici su parcelu ogradili većim kamenjem, koje su čak i uvezali lancima.

Banjo Radunović, čija je sestra Zorka Rakočević-Radunović vlasnica zemljišta, tvrdi da više neće dozvoliti da se stanari tu parkiraju, jer nijesu plaćali mjesečno po dva eura, kako tvrdi da je dogovoreno.

On je istakao da su nezadovoljni, jer su do sada, po tom osnovu, prihodovali samo oko 220 eura.

“To je sve što je moja sestra dobila od ovolikog imanja. Stanari imaju dolje garaže, ali to treba platiti”, kazao je Radunović “Vijestima”.

Stanari nijesu bili raspoloženi da detaljnije pričaju o problemu, ali je jedan od njih kazao da razumije vlasnike jer je to privatno zemljište.

“Do sada smo se parkirali tu, ali shvatamo da je to privatno i da ne možemo da uzurpiramo. Mi smo bili za dogovor, ali to nije ostvarivo. Svako će platiti da ima parking, ali kako da znam da ću tu da parkiram kola, kada svi ne plaćaju redovno. To nije legalizovano za parking, nije numerisano...”, kazao je, zahtijevajući anonimnost.

On je istakao da se prilikom plaćanja parkinga u gradu dobija račun, a da mu niko ne može garantovati da će biti mjesta na privatnoj parceli, čak i ako plati.

“Mogu da dođem uveče sa puta i da na mom parking mjestu zateknem drugo vozilo. To je neostvarivo iz tog razloga”, pojasnio je.

Problema sa parkiranjem bilo je i ranije jer su Radunovići blokirali i prilazni put do zgrade, dok nijesu riješeni imovinsko-pravni odnosi sa Glavnim gradom.

Veća zgrada - “Evrostan”, sa 80 stanova i 20 garažnih mjesta, useljena je prije više od šest, a manja prije više od četiri godine. Stanari su nekoliko puta protestovali, negodujući zbog lošeg, makadamskom pristupnog puta, zbog kojeg bi, sve i da koriste garaže, teško došli do njih.

Tvrde da je investitor izmirio sve obaveze prema Agenciji za izgradnju i razvoj, koja se obavezala da će završiti pristupne puteve, rasvjetu, parking mjesta, kontejnere...

Iz Agencije je ranije saopšteno da su pokrenuli proceduru izrade projekta i raspisivanja tendera za izradu prilaznog puta i da je sa Radunovićima postignut dogovor o eksproprijaciji zemljišta za tu namjenu.

Radunović: Nijesu tražili da otkupe parcelu

Radunović je istakao da su nadležni u Glavnom gradu i gradonačelnik Miomir Mugoša “dobro upoznati” sa slučajem, ali da se niko od njih nije interesovao da otkupi parcelu za parking.

Programom uređenja Podgorice za ovu godinu, Glavni grad je predvidio 12 hiljada eura za izradu glavnog projekta za rekonstrukciju Ulice Veliše Mugoše i izgradnju saobraćajnica u zahvatu DUP-a “Zagorič1-dio zone A”, izmjene i dopune.

Bonus video: