Ozon poziva građane da prijave ekokriminal

Mole se građani da prijave krivolov, nelegalnu eksploataciju rječnog materijala, prodaju mesa zaštićene divljači u restoranima...
0 komentar(a)
ubijene srne Golija, Foto: Bato Perović
ubijene srne Golija, Foto: Bato Perović
Ažurirano: 15.01.2014. 14:36h

Ekološki pokret “Ozon” iz Nikšića pozvao je građane da Upravi za inspekcijske poslove ili pomenutoj NVO prijave slučajeve iz oblasti ekokriminala kako bi zajedničkim djelovanjem spriječili tu, kako oni ističu, sve češću pojavu.

“Pošto je ekokriminal, ne samo po našem mišljenju, uzeo maha kako u šumskim kompleksima, tako i u urbanim sredinama, vjerujemo da institucije moraju biti aktivne i omogućiti građanima da prijave nepravilnosti poput krivolova, nelegalne eksploatacije rječnog materijala, prodaje mesa zaštićene divljači u restoranima ili nelegalno posječene šume na javnim površinama, ali i mnogih drugih bez obzira na njihov obim“, navodi se u saopštenju za javnost.

Iz „Ozona“ ističu da je Uprava za inspekcijske poslove pozitivno reagovala na njihov predlog da se postojeće platforme koriste i za prijavljivanje slučajeva ekokriminala.

Građani slučajeve ekokriminala mogu prijaviti putem platforme Uprave za inspekcijske poslove i to na telefonski broj 080 555 555 ili e-adresu: prijave@uip.gov.me, kao i putem Ozonovog online servisa "Ekoskop" ili e-adrese ekoskop@ozon.org.me.

Bonus video: