Pravoslavna Nova godina dočekana u Podgorici

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, služeći moleban u ponoć, poželio je vjernicima srećnu i blagoslovenu novu godinu
78 pregleda 83 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2014. 08:07h

Molebanom u ponoć Mitropolija crnogorsko-primorska tradicionalno je sinoć u Podgorici obilježila pravoslavnu novu godinu.

Na manifestaciji koja je organizovana ispred crkve Svetog Đorđa pod Goricom prisustvovalo je više stotina građana, a nastupili su pjevačica iz Srbije Gordana Lazarević, Dragan Račić i trubački orkestar Vidoja Filipovića iz Požege.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, služeći moleban u ponoć, poželio je vjernicima srećnu i blagoslovenu novu godinu uz molitve za mir, dobra djela i pravoslavlje. On je u govoru pozvao građane da prime vječni život tako što će se krstiti:

“Dobro je da se radujemo sa flašama, ali ne dozvolimo da pamet popijemo. Mnogi i puše, a to zdravlje ruši, džep buši i dušu suši, a koliko tek onda radi trava. Treba da se napajamo duhom božjim”.

Ukazujući da je Evropa prije 100 godina bila u krvi, on je rekao da se duh tiranije i nasilja i dalje vije nad njom. Doček nove godine po julijanskom kalendaru organizovan je i u Herceg Novom, Baru i Pljevljima.

Galerija

Bonus video: