Sindikat protiv Klice podnio prijavu, on ne zna za to

Sindikat sumnja i da je Klica, bez saglasnosti UO, besplatno dao sportske privredne ribolovne dozvole u iznosu od najmanje 3.800 eura
105 pregleda 6 komentar(a)
Elvir Klica, Foto: Zoran Đurić
Elvir Klica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.08.2018. 06:56h

Sindikat uprave i pravosuđa podnio je krivičnu prijavu protiv direktora Nacionalnih parkova Crne Gore Elvira Klice zbog sumnje da je, između ostalog, dijelio novac i kupovao automobile bez saglasnosti upravnog odbora tog preduzeća.

Krivična prijava Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeta je u petak, a Klica je odgovorio da nije upoznat sa tim.

U prijavi, u koju su “Vijesti” imale uvid, piše da se sumnja da je Klica isplatio 1.700 eura bespovratne pomoći licima koja ne rade u NPCG: “Postoji sumnja da je ta suma i veća...”.

Sindikat sumnja i da je Klica, bez saglasnosti UO, besplatno dao sportske privredne ribolovne dozvole u iznosu od najmanje 3.800 eura.

Klica je ranije “Vijestima” rekao da je sav novac odobravan finansijskim planom za 2018. i da se većina sredstava odnosi na pomoć za Botaničku baštu u Kolašinu i sportske ribolovne klubove, koji su aktivno učestvovali na sprečavanju nezakonitog ribolova na Skadarskom jezeru...”. On je tvrdio da je dozvole bez naplate davao u “izuzetnim slučajevima kada su u pitanju lica u stanju socijalne potrebe i na predlog udruženja sa prostora NP Skadarsko jezero”.

Sindikat je u prijavi naveo da treba ispitati i nabavku motornih vozila “dačija duster”, kao i sumnje u partijsko zapošljavanje u NPCG.

Bonus video: