"Lovćen film": Opština Budva bi da zatvori bioskop, netačno što nam pripisuju

Iz “Lovćen filma” reagovali su na tekst objavljen u nedjeljnom broju “Bioskop milionska malverzacija u režiji Rađenovića i Kentere”, u kojem su “Vijesti” prenijele krivičnu prijavu Opštine Budva
254 pregleda 4 komentar(a)
Bioskop Budva, Foto: Bioskop
Bioskop Budva, Foto: Bioskop
Ažurirano: 07.08.2018. 17:02h

Iz “Lovćen filma” reagovali su na tekst objavljen u nedjeljnom broju “Vijesti” “Bioskop milionska malverzacija u režiji Rađenovića i Kentere”.

“Vijesti” su prenijele krivičnu prijavu Opštine Budva Specijalnom državnom tužilaštvu protiv bivšeg gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića, biznismena Marka Kentere i osnivača i izvršnog direktora „Lovćen filma“ Vladana Sretenovića zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja “kršenjem ugovora o osnivanju bioskopa čime je nanijeta milionska šteta”.

Iz “Lovćen filma” tvrde da su navodi neistiniti, i u rekaciji smatraju da “naslov ne odgovara navodima teksta”, da je tendenciozan i da će “kao odgovorna kompanija pokrenuti pravni postupak”.

“U tekstu se navode djelovi prijave jednog od članova porodice Plamenac koja, nažalost, zloupotrebljavajući očigledno svoje pozicije, dovodi do krajnjih granica ludila svoju maniju gonjenja firme “Lovćen film”, vjerovatno iz jedino sebi poznatih razloga i po direktivama svojih pretpostavljenih...

Dnevni list “Vijesti” na početku navodi djelove prijave citirajući to da određena lica krše “ugovor o osnivanju bioskopa...” iako je taj ugovor interni akt firme “Lovćen film” i nema ama baš nikakve veze sa Opštinom, vjerovatno miješajući to sa Ugovorom o dugoročnom zakupu... Toliko o znanju prava dotičnih podnosilaca prijava.

“Vijesti” dalje navode da u prijavi stoji da su za potrebe festivala izdate “blanko mjenice”, što je ogromna neistinita jer niti su mjenice izdate niti su stoga mogle biti aktivirane.. I ovo govori u prilog da je lažna prijava jednog iz porodice Plamenaca samo dodatak dugog obračuna koje oni, ali što je gore i pogubnije, i dio rukovodstva Opštine Budva, vodi sa “Lovćen filmom”.

U svojoj lažnoj i nebuloznoj prijavi Plamenac i njegovi nalogodavci tvrde da su čak organizovani tajni sastanci, kažu “iza zatvorenih vrata”, ne znajući osnovne pravne pojmove - da je te sastanke, koji su samo njima sporni, predvidio upravo Zakon o dugoročnom zakupu, da su bili javni jer su vođeni na osnovu prethodno zavedene platforme za pregovaranje i da je na sastanku vođen zapisnik. Ali kako je sve ovo prijava igra za javnost kako bi se obračun sa bioskopom doveo do kraja onda je sve jasno, dok podnosioci prijave ne haju za ogromnu štetu koju će Opština da plati ne zbog tuđeg i ranijeg već isključivo zbog sadašnjeg rukovodstva i radnji Plamenca koje vode raskidu Ugovora i zatvaranju bioskopa!

Plamenac u prijavi, kako citiraju “Vijesti”, tvrdi da je predsjednik Opštine potpisao Ugovor o festivalima bez saglasnosti SO Budva što ne može biti dalje od istine. Štaviše, ugovor o filmskim festivalima se potpisuje tek 18 mjeseci nakon osnovnog Ugovora o dugoročnom zakupu bioskopa upravo čekajuči dozvolu SO Budva i svih organa, što se i desilo i o tome postoji dokumentacija koju Plamenac i njegovi nalogodavci namjerno skrivaju kako bi svoj obračun sa bioskopom učinili vjerodostojnijim i kako bi u medijima iznosili neistine.

Plamenac i njegovi šefovi su sebi u prijavi koju citiraju “Vijesti” čak dozvolili da ustvrde da odgovornost moraju da snose oni koji su imali “ideju i inicijativu” da se otvori bioskop. Zvuči nevjerovatno i samo za sebe dovoljno govori o težini i osnovanosti prijave Opštine i Plamenca.

Jasno je da je sve sračunato kako bi dio rukovodstva Opštine nelegalno uticao na Sud da donosi odluke po njihovoj želji, a protivno pravu i zakonima Crne Gore.

Dakle, isključivo zbog javnosti - ugovor o filmskim festivalima, koji je Plamencu i šefovima sporan, odobrila je SO Budva, potpisan je i stavljen na sjednice SO Budva u više navrata, a da ne govorimo da je jedino nadležan Sud sve potvrdio i konstatovao da je “Lovćen film” 100 odsto u pravu... Očigledno da se višemjesečni pritisak na Sud od strane Opštine Budva nastavlja!

Želimo na kraju da javnosti ukažemo da je jasno da se Plamenac i njihovi šefovi neće zaustaviti i da će proizvoditi nove, trule svađe bez pozitivnog ishoda, što njima ne smeta, vjerovatno znajući da je kratkog vijeka svako nelegalno djelo pa tako i njihove radnje! Zatvaranje bioskopa koje oni žele da realizuju, jer je iz teksta u “Vijestima” to očigledno, može prouzrokovati materijalnu i drugu štetu po Opštinu Budva i njene građane a jedini krivci su upravo podnosioci najnovijih jeftino fabrikovanih prijava tužilaštvu. O tome da će poslije Plamenca i šefova Budva ostati bez bioskopa neka sudi javnost.”Nisu utvrđena neslaganja kod subvencija

Reakcija “Lovćen filma” odnosi se i na boks pod naslovom “Subvenciju naplatili godinu prije otvaranja”, ocjenjujući da to “ne odgovara tekstu”.

“Prva subvencija naplaćena je znatno nakon otvaranja. Lažni su navodi u tekstu da je vještak utvrdio neslaganja, a sud konstatovao da je bilo nepravilnosti! Upravo suprotno - sud je utvrdio apsolutnu legalnost posla, sve suprotno tvrdnjama teksta u “Vijestima”, a vještak je u nekoliko navrata potvrdio da su naplate apsolutno u skladu sa odlukom SO Budva, dakle ne ulazeći dalje u postupanje bilo kog lica. U lažnoj prijavi koju je po nalogu šefa fabrikovao Nikola Plamenac je cijela istina iskrivljena da bi se blatila lica i sam projekat, iako podnosioci rade na svoju štetu jer znaju da će u slučaju raskida, čemu vode njihovi postupci, ali i na osnovu svih činjenja zadnjih 18 mjeseci, šteta za Opštinu biti ogromna, a za nju će biti krivi isključivo oni koji sada ispred Opštine Budva šire neistine i daju lažnu sliku cijelog projekta”.

Bonus video: