Tivat: Opština izdvaja 25 hiljada eura za gradonačelnikov automobil

Kankaraš je „mondeo“ većinom koristio za protokolarne prilike kada je tim automobilom upravljao njegov vozač, dok mu je 24 sata na raspolaganju bio automobil „ford C max"
90 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2014. 19:38h

Za nabavku novog službenog automobila za gradonačelnika, Opština Tivat će ove godine izdvojiti 25 hiljada eura.

O tome se nedavno raspravljalo i na sjednici Skupštine opštine kada je na interesovanje odbornika za kakvo vozilo je opredijeljen taj iznos novca iz gradske kase, predsjednik Opštine Dragan Kankaraš (DPS) kazao da je planirana nabavka novog službenog automobila za potrebe gradonačelnika jer aktuelni automobil „ford mondeo“ više nije u cvijetu mladosti.

Kankaraš kome mandat na mjestu prvog čovjeka Tivta ističe u aprilu ove godine, kazao je da će se „mondeo“ prodati i tim novcem i 25 hiljada eura iz budžeta „kupiti novi službeni automobil za potrebe predsjednika Opštine, ma ko to bio u narednom periodu.“

Opština Tivat je aktuelni službeni automobil gradonačelnika „ford mondeo“ kupila u avgustu 2007, kada je od tadašnjeg zastupnika „Forda“ za Crnu Goru, kompanije „Krisma Motors“ istovremeno nabavljeno više automobila, kao i jedno protivpožarno vozilo.

Kankaraš je „mondeo“ većinom koristio za protokolarne prilike kada je tim automobilom upravljao njegov vozač, dok mu je 24 sata na raspolaganju bio jedan automobil „ford C max“ kupljen isto kada i „modeo“ od „Krisme Motors“.

Neka vozi najbolji: Kankaraš (foto: Siniša Luković)

Isti takav drugi opštinski „C-max“ 24 sata dnevno na raspolaganju je imao i potpredsjednik Opštine Krsto Bošković (SDP).

Obojica - i Kankaraš i Bošković su lani međutim dobili na cjelodnevnu upotrebu dva nova „renoa megan“ koje je kupila Opština, dok su „svoja“ dva „forda C max“ dvojica čelnih ljudi grada prepustila opštinskim službama.

U međuvremenu je prije par mjeseci, Opština Tivat od podgoričke firme „Alliance“ nabavila i potpuno novi terenac „dacia duster“ koji joj je isporučen u zamjenu za dva starija džipa marke „toyota“, a Kankaraš i Bošković povremeno se naizmjenično sami voze i tim novim terencem.

Galerija

Bonus video: