Mugoša: Šoću dodijeliti odgovarajuće državno priznanje

Mugoša je primio Šoća, "hrabrog i plemenitog čovjeka, uzornog sportistu i reprezentativca u kajaku", koji je pritekao u pomoć i zaštitio staru i nemoćnu sugrađanku
89 pregleda 6 komentar(a)
Milutin Šoć, Miomir Mugoša, Foto: Glavni grad
Milutin Šoć, Miomir Mugoša, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 10.01.2014. 17:14h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša predložio je predsjedniku Filipu Vujanoviću da dodijeli odgovarajuće priznanje Milutinu Šoću.

Mugoša je primio Šoća, "hrabrog i plemenitog čovjeka, uzornog sportistu i reprezentativca u kajaku", koji je pritekao u pomoć i zaštitio staru i nemoćnu sugrađanku.

"Izražavajući poštovanje prema Šoćevom nesebičnom i plemenitom gestu, gradonačelnik je saopštio da je predsjedniku države predložio da ovom humanom i hrabrom sportisti – kajakašu dodijeli odgovarajuće državno priznanje", saopšteno je iz PG biroa.

Šoć je nakon jurnjave od zgrade Lepe Kate do Željezničke stanice uspio da savlada i preda policiji dvojicu, od troje razbojnika, koji su usred dana osamdesetogodišnjoj starici ukrali novčanik sa sedamdesetak eura.

Iz PG biroa je saopšteno da je Mugoša, uzimajući u obzir značajne rezultate koje je Šoć do sada ostvario u kajaku, "u skladu sa svojim nadležnostima donio odluku o finansijskoj podršci njegovom klubu "Svetionik" i izrazio nadu da će i drugi subjekti u društvu postupiti na isti način".

Bonus video: