Komunalni policajac vrijeđao odbornicu SNP-a Zdenku Popović?

To najbolje govori, kažu u SNP-u, kakav je kvalitet vlasti u Podgorici i kakvim se kriterijumima vode prilikom odabira kadrova
54 pregleda 0 komentar(a)
Zdenka Popović, Foto: Boris Pejović
Zdenka Popović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.01.2014. 13:35h

Klub odbornika SNP-a reagovao je na uvrede koje je, kako su kazali, komunalni policijac na javnom mjestu uputio Zdenki Popović, odbornici te stranke u podgoričkom parlamentu.

To najbolje govori, kažu u ovoj partiji, kakav je kvalitet vlasti DPS-a u Glavnom gradu i kakvim se kriterijumima vode prilikom odabira kadrova.

"Pregršt uvreda koje su od strane komunalnog policajca Glavnog grada Podgorica na javnom mjestu upućene našoj koleginici odbornici Zdenki Popović, koja je i potpredsjednica Odbora SNP Glavnog grada Podgorica i donedavna poslanica SNP-a u Skupštini Crne Gore, slikovito govore o kvalitetu vlasti DPS-a u Glavnom gradu i o kriterijumima kojima se ta vlast rukovodi prilikom odabira kadrova.

Odlazeći Gradonačelnik Podgorice očigledno se potrudio da svoje potčinjene, uključujući i komunalne policajce, obuči i disciplinuje tako da treniraju strogoću prema običnim građanima Podgorice, ali da budu snishodljivi i ponizni prema malom broju onih koji su se obogatili otimajući ono što su generacije stvarale kao zajedničko dobro.

Jedino iz takvog političkog miljea neki pojedinac može biti komunalni policajac koji je spreman da i fizički nasrne na damu koja je odbornik u Skupštini Glavnog grada samo zbog toga što je primijetila, i na to javno ukazala, da komunalni policajac uklanja samo nepropisno parkirani „Jugo 45“, ali mu ne pada na pamet da to učini i sa drugim nepropisno parkiranim vozilima čija je vrijednost i tridesetostruko veća od vrijednosti auta koje uklanja „pauk“.

Možemo samo zamisliti kako bi izgledala primjena ovlašćenja od strane ovakvog i njemu sličnih komunalnih policajaca da je u Skupštini Crne Gore usvojen Predlog zakona o komunalnoj policiji koji im je davao ovlašćenja da upotrijebe oružje, pendrek i lisice, a koji je nedavno bila predložila Vlada Crne Gore".

Odbornica Popović se, po njihovim riječima, dvažila da reaguje na to što je Komunalna policija uklanjala vozilo Jugo 45, a da to ne čine kad je u pitanju neko vozilo koje je višestruko skuplje.

"Nevaspitani, uličarski i bahati odnos komunalnog policajca prema odbornici SNP-a u Skupštini Glavnog grada, samo zbog toga što je ona hrabro i odvažno ukazala na njegov selektivan odnos prema građanima Glavnog grada i to na štetu običnih građana koji teško žive i privilegovan odnos bogatih, zaslužuje naš prezir, ali i očekivanje da nadležni organi preduzmu odgovarajuće mjere odgovornosti kako se slične stvari ne bi ponavljale.

Klub odbornika SNP-a je svjestan da se jedino i istinski građani Glavnog grada mogu suprostaviti ovakvom i sličnim oblicima diskriminacije na način što će na predstojećim izborima za odbornike u Skupštini Glavnog grada uskratiti podršku neodgovornoj DPS vlasti i svoj glas dati političkim partijama i izbornim listama čiji politički programi i kadrovski potencijal daju garancije za zakonito i odgovorno vršenje vlasti u interesu svih građana Podgorice", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: