Mušika Dujović položio zakletvu za predsjednika Apelacionog suda

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica čestitala je kandidatima i obrazložila zašto je Sudsku savjet izabrao baš njih
826 pregleda 2 komentar(a)
Mušika Dujović, Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Mušika Dujović, Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.01.2014. 11:43h

Bivši predsjednik podgoričkog Višeg suda Mušika Dujović položio je danas zakletvu za predsjednika Apelacionog suda Crne Gore, dok je obećanje da će sudijsku funkciju vršiti shodno Ustavu i zakonu za sudiju tog suda izgovorila Milenka Žižić.

Osim njih Zakletvu sa Sudiju višeg suda položila je Vjera Šljivančanin, dok su za sudije osnovnih sudova u Herceg Novom, Plavu i Ulcinju položili Jovan Stanković, Mirjana Knežević i Gazmet Kalabrezi.

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica čestitala je kandidatima i obrazložila zašto je Sudsku savjet izabrao baš njih.

"Sudski savjet je u imenu i prezimenu Mušike Dujovića i u njegovoj radnoj biografiji upravo našao predsjednika Apelacionog suda.

Čovjek koji je svoj radni vijek proveo u pravosuđu više od 27 godina, koji je završio Pravni fakultet prije roka, koji je tokom svog rada u pravosuđu davao cijelog sebe u mjeri u kojoj je to traženo od njega.

Znači, posvećen svom poslu, odgovoran, principijelan, dosljedan i hrabar.

Kao predsjednok Krivičnog vijeća u Višem sudu je postao i predsjednik Višeg suda. Svoj mandat u Višem sudu obavio je do perfekcije. To su procijenili članovi Sudskog savjeta", zaključila je Medenica

Bonus video: