Šampion u kajaku u čarapama jurio i uhvatio pljačkaše

Sportista Milutin Šoć trčao za trojicom kradljivaca, koji su kod Lepe Kate odžeparili 80-godišnju staricu
214 pregleda 84 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2014. 08:32h

Kada je čuo zapomaganje starice ispred zgrade Lepa Kata, u Podgorici, Podgoričanin Milutin Šoć pogledao je kroz prozor, a potom vidio kako trojica razbojnika u sred bijela dana pljačkaju nemoćnu 80-godišnju ženu.

Iako nije bio potpuno obučen, najbolji crnogorski kajakaš u čarapama je strčao niz stepenice, a potom pojurio za pljačkašima, koji su starici oteli novčanik sa 70-ak eura.

"Kada su shvatili da ne mogu da mi pobjegnu, dokopali su neku šipku. Ovaj jedan je krenuo njom da me udari, ali sam ga savladao. Drugi je pritrčao da mu pomogne, ali sam i njega uhvatio i oborio na zemlju"

Gotovo herojski podvig kajakaša, aplauzima i sa oduševljenjem dočekali su brojni stanari zgrade i prolaznici, koji su okupljeni ispred sjedišta Javnog komunalnog preduzeća tješili staricu...

“Sve se odigralo brzo. Taman sam se oko 10 sati ujutro vratio sa prvog treninga. Dok sam se u sobi presvlačio, čuo sam zamomaganje: 'Kuku, ubiše me'...' Pomagajte, pomagajte'... Pogledao sam kroz prozor i vidio kako su trojica pljačkaša okružili staricu, a potom i kako bježe ka Željezničkoj stanici. Onako u čarapama sam izletio napolje i pojurio za njima. Usput su mi prolaznici dovikivali kuda su pobjegli, a onda sam ih sustigao kod šina između vagona dok su bježali ka Starom Aerodromu”, ispričao je sportista.

Na šinama, između vagona, došlo je do tuče - dvojica pljačkaša su pokušali šipkama da nasrnu na kajakaša, dok je treći trčao koliko ga noge nose...

“Sve se odigralo brzo. Taman sam se oko 10 sati ujutro vratio sa prvog treninga. Dok sam se u sobi presvlačio, čuo sam zamomaganje: 'Kuku, ubiše me'...'"

Nakon što je uhvatio pljačkaše, u džepu jednog policija je pronašla novac, koji su prije toga oteli od žene ispred Lepe Kate.

Dvojica pljačkaša, koji žive na Vrelima ribničkim, u odvedena su u policiju, a tužilac je okvalifikovao djelo kao krađa.

Prvak već šest godina

Kajakaš Milutin Šoć titulu državnog prvaka prvi put osvojio je 2008. godine i od tada je vlasnik crnogorskog rekorda u vožnji kajakom.

Proglašavan je pet puta uzastopno za najboljeg kajakaša Crne Gore a dobio je mnoga međunarodna priznanja na velikim takmičenjima. Učestvovao je 2011. u Poljskoj kao jedini crnogorski predstavnik u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu.

Tom prilikom dobio je olimpijsku stipendiju od Crnogorskog olimpijskog komiteta. Šoć je član Kajakaškog kluba „Svetionik“ iz Podgorice.

Bonus video: