hotel u Vali Zagreb

"Stadion" ponovo gradi u Tivtu

Kompanija je dovođena u vezu sa bivšim guvernerom Centralne banke i aktuelnim ministrom finansija Radojem Žugićem što je on uvijek demantovao
167 pregleda 0 komentar(a)
Tivat Vala Zagreb, Stadion gradnja, Foto: Siniša Luković
Tivat Vala Zagreb, Stadion gradnja, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 11.01.2014. 08:32h

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je podgoričkoj kompaniji "Stadion", urbanističko-tehničke uslove za izgradnju luksuznog hotela u zahvatu Državne studije lokacije "Kalardovo, Ostrvo cvijeća, Brdišta" u opštini Tivat.

Riječ je o placu u blizini rta Ponta, odnosno u zaleđu uvale Sveto trojstvo – u narodu poznatije kao Vala Zagreb jer je na tom mjestu u aprilskom ratu 1941, potopljen razarač Kraljevske mornarice Jugoslavije "Zagreb".

Novi hotel gradiće se na placu površine 9.049 kvadrata, biće spratnosti P+4 i imaće maksimalnu bruto-građevinsku površinu od 7.239 kvadrata.

Objekat kategorije najmanje pet zvjezdica imaće 72 ležaja u 36 smještajnih jedinica, a predviđeno je i da cijeli hotelski kompleks ima miminum 40 odsto pod zelenim površinama.

Firma "Stadion" koji je i jedan od akcionara “Prve banke” u većinskom vlasništvu familije Đukanović, našla se prije dvije godine u žiži javnosti, zbog placa u Krašićima od 222 kvadrata, koji su po pola za oko 70.000 eura, prije četiri godine kupili direktor te firme Vojin Žugić i tadašnji guverner CBCG Radoje Žugić

"Tradeunique" ovdje ima deset puta veći zemljišni kompleks gdje će prema UTU, graditi hotel kategorije najmanje 5 zvjezdica sa pratećim sadržajima, ukupne bruto-građevinske površine 26.235 kvadrata, te dva turistička naselja sa depandansima i rent-a-vilama, sa 24, odnosno 37 smještajnih jedinica.

Kapacitet turističkih naselja je 73, odnosno 112 ležajeva. Ukupna bruto građevinska površina prvog naselja je 5.819 kvadrata, a drugog 8.931 kvadrat, a spratnost je P+1+Pk. Spratnost hotela ograničena je na prizemlje i četiri etaže, a taj objekat će imati 109 smještajnih jedinica ukupnog kapaciteta 328 kreveta.

Sa gradnjom ovih objekata i "Stadionovog" hotela do sada vjekovima mirna i netaknuta uvala Sveto trojstvo pretvoriće se u još jedan kompleks velikih betonskih objekata na pjeni od mora kakvi sve više osvajaju crnogorsku obalu.

Firmu "Stadion" MANS je dovodio u vezu sa bivšim guvernerom Centralne banke Crne Gore i aktuelnim ministrom finansija Radojem Žugićem što je ovaj uvijek demantovao.

Prema podacima iz Centralnog registra Privrednog suda Crne Gore, osnivač i izvršni direktor "Stadiona" je Vojin Žugić.

Firma "Stadion" koji je i jedan od akcionara “Prve banke” u većinskom vlasništvu familije Đukanović, našla se prije dvije godine u žiži javnosti, zbog placa u Krašićima od 222 kvadrata, koji su po pola za oko 70.000 eura, prije četiri godine kupili direktor te firme Vojin Žugić i tadašnji guverner CBCG Radoje Žugić.

Iz MANS-a su optuživali Radoja Žugića da ne postoji njegova imovinska prijava za 2008. kada je postao suvlasnik placa na pjeni od mora ”u Krašićima“ dok u prijavi za prethodnu godinu nema sredstava koje bi Žugić mogao odvojiti za učešće u projektu sa kompanijom “Stadion”.

“Postavlja se pitanje odakle onda Žugiću 35.000 eura, koliko iznosi polovina cijene, za kupovinu placa u Krašićima. Važno je napomenuti da je upravo u tom periodu Radoje Žugić bio predsjednik odbora direktora Prve banke”, isticali su iz MANS-a.

Na placu dvojice Žugića, na nekadašnjoj prirodnoj kamenitoj plaži u Krašićima, u međuvremenu je nikla reprezentativna “turistička vila” ispod koje je napravljeni nelegalni nasip zemlje i kamena u more.

MANS je tu građevinu nazvao “spomenikom bezakonju i neukusu koji je podignut zahvaljujući odličnim vezama guvernera Centralne banke Crne Gore i Prve familije”.

Preporučujemo za Vas