Na aukciji u Budvi Dupon hemijska od 1.000 prodata za samo 35 eura

U atmosferi koja je podsjećala na velike aukcijske kuće u hotelu "Splendid" u Bečićima održana licitacija vrijednih stvari koje su zaboravili gosti
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2014. 14:51h

Atmosfera koja je vladala u velikoj kongresnoj sali bečićkog „Splendida“ jako je nalikovala onim u svjetskim aukcijskim kućama, a gotovo stotinu radnika od baštovana, sobarice, do konobara i obezbjeđenja licitiralo je za vrijedne lične stvari koje su ostavili ili zaboravili imućni gosti tog hotela.

Na božićnoj humanitarnoj aukciji, koju već četvrtu godinu organizuje uprava kompanije "Montenegro stars", našlo se oko 500 predmeta, od kojih je 50 najvrednijih ponuđeno na licitaciju, dok su ostali bili na rasprodaji po cijeni od jedan euro.

Sav novac koji bude prikupljen ide u fond, iz kojeg će 70 odsto biti uplaćeno dječjem domu "Mladost" u Bijeloj, dok se ostatak od 30 odsto dijeli ravnopravno na tri novčane nagrade. Nagrade će nakon aukcije biti uručene učesnicima koji budu imali sreće da njihov kupon bude izvučen u nagradnoj igri.

Učesnici su dizali cijene po euro, a najveće interesovanje vladalo je za zlatni nakit. Tako je lančić od oko 30- tak grama, vrijedan više od 500 eura prodat za 82 eura, što je najveća postignuta cijena aukcije

Izvršni direktor "Montenegro starsa" Milan Vuković pojasnio je da se u njihovom magacinu “lost & found” ( izgubljeno - nađeno) nalazi više od 500 predmeta koje treba rashodovati, jer je istekao period obaveznog čuvanja za svaku od njih. Iako je taj rok pola godine mnoge vrijedne stvari čuvane su i duže.

Vuković je rekao da su prethodnih godina uspijevali da za djecu iz Bijele na ovakvim aukcijama sakupe oko hiljadu eura. i da je to doprinos zaposlenih njima.

Već vješt u aukcijskom poslu, licitaciju je vodio radnik Rako Abramović, dajući joj na momente šoumenski ton, pa je u dobroj atmosferi, i žestoko rivalskoj, rasprodato svih 50 predmeta. Pravo na učešće imali su isključivo zaposleni, ali ne i upravnici i direktori sektora, kao ni menadžment kompanije.

Prodato je i nekoliko pegli i kuvala, fenova i ostale tehnike. Pegle su dostizale cijenu od šest, a fenovi osam eura, dok je pegla za kosu na zadovoljstvo jedne od zaposlenih prodata za 10 eura

Učesnici su dizali cijene po euro, a najveće interesovanje vladalo je za zlatni nakit. Tako je lančić od oko 30- tak grama, vrijedan više od 500 eura prodat za 82 eura, što je najveća postignuta cijena jučerašnje aukcije, a bogato urađeni zlatni prsten sa cirkonima prodat je nakon nevjerovatno žustre licitacije za 75 eura.

Zlatni krst je prodat za 26 eura, dok je tanji zlatni lančić sa krstom prodat za 56 eura. Minđuše “fosil” uzete su za 20 eura, ženske cipele za svega euro, a „penelope“ srebrna narukvica i parfem „Šanel egoist“ po 22 eura.

Muške sunčane naočare „rej ban“ prodate su za 23 , a naoačare „zenja“ za deset eura. Pljoska za alkohol, izuzetno atraktivnog izgleda dostigla je cijenu od 20 eura, muški kaiš „Stefano Riči“, oko koga je vladalo veliko interesovanje za 37 eura, dok su ženski kaiševi „Kavali“ i „Galiano“ prodati za 26, odnosno 17 eura.

Žene spretnije

Veliko interesovanje na aukciji u Splendidu vladalo je za ženske satove, “dona karan” prodat je za 35 eura, „freelook“ za nevjerovatnih 70 eura, dok je „svarovski” privjezak sa orglicom prodat za 20 eura.

Na aukciji su se našla i kolica za djecu, od kojih su jedna dostigla cijenu od osam eura, dok su kolica za blizance prodata za svega pet eura, mašinice za šišanje „filips” i ona za brijanje prodate su za 17, odnosno 12 eura, dok je ženski depilator „braun“ jedva dostigao cijenu od osam eura.

DVD je prodat za sedam eura, a par starih mobilnih telefona za šest eura poput “nokie” i 20 eura za “samsung”.

Prodato je i nekoliko pegli i kuvala, fenova i ostale tehnike. Pegle su dostizale cijenu od šest, a fenovi osam eura, dok je pegla za kosu na zadovoljstvo jedne od zaposlenih prodata za 10 eura.

Galerija

Bonus video: