Planira se renoviranje Domova zdravlja u Zagoriču i Tološima

Iz DZ su naveli da s obzirom na to da je u ovim naseljima značajno povećan broj stanovnika, planirano je da se prošire kapaciteti i zgrade renoviraju, jer iako zadovoljavaju potrebne kriterijume, u odnosu na ostale objekte, uslovi su značajno lošiji
308 pregleda 0 komentar(a)
Dom zdravlja u Zagoriču, Foto: Luka Zeković
Dom zdravlja u Zagoriču, Foto: Luka Zeković

Renoviranje objekata Doma zdravlja Podgorica u Zagoriču i Tološima je u planu u cilju obezbjeđivanja boljih uslova i za zaposlene i za pacijente.

Kako je saopšteno iz Doma zdravlja Podgorica, misija te zdravstvene ustanove je obezbjeđivanje kvalitetne i dostupne zdravstvene zaštite za sve građane, kako u gradskom, tako i u prigradskom i seoskom području.

„Pored kadrovskih i tehnoloških kapaciteta, to podrazumijeva i adekvatne prostorne uslove. U tom smislu, u kontinuitetu se radi na osavremenjavanju svih zdravstvenih objekata u Glavnom gradu“, navodi se u saopštenju.

Oni su naveli da su su zdravstveni objekti Doma zdravlja Podgorica u Zagoriču i Tološima jedini preostali objekti kojima je neophodna rekonstrukcija, koja je i planirana u dogledno vrijeme.

„Njihova adaptacija je tek u planu, a potrebno je za to uraditi plansku dokumentaciju za adaptaciju, a sve u cilju obezbjeđivanja boljih uslova i za zaposlene i za pacijente“, kaže se u saopštenju.

Oni su naveli da s obzirom na to da je u ovim naseljima značajno povećan broj stanovnika, planirano je da se prošire kapaciteti i zgrade renoviraju, jer iako zadovoljavaju potrebne kriterijume, u odnosu na ostale objekte, uslovi su značajno lošiji.

„U međuvremenu, kao i uvijek do sada kada su rekostruisani ostali objekti Doma zdralja Podgorica, neće se zatvarati objekti, niti izmještati osiguranici, već se se raditi parcijalno, tako da ne bude ugrožen proces rada“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: