Vuković prvi put na terenu: Obišao radove na SC "Morača"

U velikoj sali " Morae" u toku su pripreme koje je bilo potrebno izvršiti kako bi se košarkaške utakmice Evrolige, koje počinju 11. oktobra, mogle igrati u Podgorici
299 pregleda 4 komentar(a)
Ivan Vuković, Foto: Podgorica.me
Ivan Vuković, Foto: Podgorica.me
Ažurirano: 07.08.2018. 17:01h

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima obišao je danas radove na rekonstrukciji velike sale Sportskog centra (SC) “Morača”.

Ovo je prvi "terenski" obilazak radova novog gradonačelnika glavnog grada.

“Grad i društveno odgovorna preduzeća kvalitetno sarađuju. U tom smislu, nije ni malo slučajno što sam svoj mandat odlučio da započnem upravo posjetom Sportskom centru “Morača”, odnosno Košarkaškom klubu Budućnost Voli, jer smatram da je ovo jedna vrsta putokaza koji bi trebalo da slijede i druge kompanije”, izjavio je Vuković i istakao da je posjeta SC “Morača” vezana za istorijski uspjeh koji je postigao KK Budućnost.

Povećanje broja sjedišta u SC "Morača", bio je jedan od najvažnijih uslova za nastup KK Budućnost u Evroligi.

Kako bi obezbijedila neophodan kapacitet od minimum 5.000 stolica, uprava kluba postarala se da izgradi galeriju i doda montažnu tribinu.

U velikoj sali SC u toku su pripreme koje je bilo potrebno izvršiti kako bi se košarkaške utakmice Evrolige, koje počinju 11. oktobra, mogle igrati u Podgorici.

Vuković je obišao radove, a sa izvedenim i predstojećim radovima ga je upoznao predsjednik KK Budućnosti Voli i vlasnik kompanije “Voli” Dragan Bokan.

“Uspjeh KK Budućnost nam služi na ponos, a sa druge strane predstavlja veliku obavezu, kako za kompaniju koja je zadužena za menadžment tako i za Glavni grad. Ja nemam nikakvu dilemu nakon svega što sam vidio danas da ćemo mi taj trenutak dočekati potpuno spremni, da će sve ovo biti na ponos ne samo kluba, već i grada i, rekao bih, države Crne Gore”, istakao je Vuković.

Vuković je naveo da je jedno od strateških opredijeljenja prethodne uprave bilo vezano za unaprijeđenje i razvoj amaterskog i profesionalnog sporta, te da je u njegov razvoj, za prethodne četiri godine, uloženo preko 20 miliona eura.

“Mi kao nova lokalna uprava smo odlučni da nastavimo tim putem i da stvorimo sve neophodne pretpostavke za kvalitetno bavljenje profesionalnim i rekreativnim sportom”, napomenuo je Vuković.

Bokan je saopštio da se izgradnja galerije privodi kraju, da je u toku njeno rašalovanje, te da će do 15. avgusta biti definitivno završena. Sređivanje parketa počinje 15. avgusta. U toku je renoviranje svlačionica, sale za medije, VIP salona, dok je postavljanje rasvjete skoro završeno.

"Mislim da još uvijek nismo svjesni što je dostigla KK Budućnost i u kojoj smo mi prilici da reprezentujemo klub, grad i državu. Smatram da će građani Podgorice od oktobra mjeseca uživati”, istakao je Bokan.

Bokan je najavio da će prodaja karata početi 28. avgusta, za šta već vlada veliko interesovanje.

Bonus video: