Menadžment "Vijesti": Pomak u istrazi je dobar znak, ali smo oprezni

"Nadamo se da je javnosti razumljiv naš oprez u izricanju bilo kakvih sudova o otkrićima istražnih organa dok ne vidimo cjelovit epilog slučaja", navodi se u saopštenju menadžmenta Vijesti
2916 pregleda 3 komentar(a)
VIjesti
VIjesti
Ažurirano: 19.02.2019. 19:36h

Devet mjeseci nakon što je pucano na našu novinarku Oliveru Lakić policija saopštava da je rasvijetlila pokušaj ubistva što bi mogao biti ohrabrujući znak. No, da li je to zaista tako znaćemo kad vidimo optužnicu, dokaze, kad saznamo motive i - najvažnije od svega - ko su nalogodavci koji su poslali ubice na našu novinarku, saopštio je menadžment "Vijesti".

>> Policija: Bešović je pucao na Oliveru Lakić

"Podsjetićemo samo kratko javnost da smo proteklih godina imali više slučajeva ‘podmetanja dobrovoljaca ’ i ‘izvršilaca’ krivičnih djela dok se pravi nalogodavci napada na novinare i imovinu Vijesti nikada nisu našli pred sudom, niti odgovarali za svoja nedjela. Nadamo se da ćemo ovoga puta vidjeti profesionalnu istragu koja ce otkriti prave izvršioce i nalogodavce, ko god oni bili. U proteklih 26 slučajeva napada na Vijesti ostali smo bez tih rezultata. Čak i u slučajevima kada je postojala trenutna politička volja kao u slučaju prvog napada na koleginicu Lakić kada je premijer bio Igor Lukšić ili u slučaju podmetanja bombe pod prozor glavnih urednika kada je ministar policije bio Raško Konjević - ostali smo uskraćeni za istinu o nalogodavcima tih napada. U prvom se istraga zadržala na počiniocu a u drugom je optužnica pala na Sudu.

Nadamo se da ovog puta istražni organi neće ući u neku sličnu avanturu, zbog unutrašnjih ili spoljnih pritisaka, već da će ozbiljno i temeljito zaista otkriti pravu pozadinu pokušaja ubistva koleginice Lakić. U tome su dosad imali punu kooperativnost Vijesti, a svjedoci su nam najviši nosioci izvršne i pravosudne vlasti. Upravo da bi se izbjegle bilo kakve improvizacije ili podmetanja kakvih smo se nagledali u prošlosti.

Zbog svega navedenog nadamo se da je javnosti razumljiv naš oprez u izricanju bilo kakvih sudova o otkirićima istražnih organa dok ne vidimo cjelovit epilog slučaja", navodi se u saopštenju menadžmenta Vijesti.

Bonus video: