Nadležni tvrde da su putevi poboljšani: Potrošili milion i po

Miomir M. Mugoša, međutim, nije odgovorio da li je zadovoljan stanjem saobraćajnica
93 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 08.01.2014. 09:01h

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Miomir M. Mugoša saopštio je da su u 2013. godini utrošili oko 1,5 miliona eura za radove na gradskim saobraćajnicama.

Mugoša, međutim, nije odgovorio da li je zadovoljan stanjem saobraćajnica, a utisak je da su mnoge, čak i u samom centru, pune rupa i neravnina.

“Radovima koji su izvedeni u toku 2013. godine poboljšano je stanje putne infrastrukture, tako da taj trend treba nastaviti i naredne godine”, kazao je Mugoša “Vijestima”.

On je precizirao da je za održavanje lokalnih puteva utrošeno oko 277 hiljada eura, ali nije saopštio koliko je sela koja pripadaju Glavnom gradu, a koja nemaju izgrađenu putnu infrastrukturu.

“Radnici 'Puteva' su krpili 'udarne rupe, sjekli šiblje oko puteva, čistili snijeg i katunske puteve, farbali mostovske ograde, čistili i sanirali vodopropuste, čistili odrone i ugrađivali vertikalne signalizacije na lokalnim putevima”, piše u odgovoru.

Mugoša je saopštio da je sanacija puta do Kuća Rakića koštala 78 hiljada eura i da su sanirana i dva klizišta na putu Vranjske njive - Radovče, koja su prije nekoliko godina izazvale poplave.

“Vrijednost ovih radova iznosila je 400 hiljada eura, a radovi su izvedeni preko Direkcije javnih radova, u skladu sa Kapitalnim budžetom za 2013. godinu”, pojasnio je Mugoša.

Galerija

Bonus video: