Lideri partija čestitali pravoslavnim vjernicima Badnji dan i Božić

103 pregleda 5 komentar(a)
Badnjak, Foto: Vijesti online
Badnjak, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 05.01.2014. 18:55h

Lideri više partija čestitali su pravoslavnim vjernicima Badnji dan i Božić i poželjeli im da najradosniji hrišćanski praznik provedu u miru i radosti.

Predsjednik Socijalističke narodne partije, Srđan Milić, čestitao je predstojeće blage dane mitropolitu Amfilohiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, episkopu zahumsko –hercegovačkom Grigoriju, jereju Veliboru Džomiću, parohu podgoričkom, protosinđelu Nikiforu Miloviću, sekretaru Eparhije budimljansko-nikšićke i svim pravoslavnim vjernicima.

"Želim da Božićni praznici svima donesu dobro zdravlje, uspjeh i napredak, da ovaj najradosniji hrišćanski praznik bude proslavljen sa najbližima u ljubavi, toleranciji i razumijevanju. Neka nam i ovaj Božić učvrsti vjeru u bolju budućnost, blagostanje za sve građane, i izgradnju slobodnog, demokratskog i pravednog društva", kaže se u čestitki Milića.

Predsjednik Demokratskog fronta, Miodrag Lekić, svim pravoslavnim vjernicima koji slave predstojeći praznik poželio je da provedu u krugu porodice i prijatelja u ljubavi i dobrom raspoloženju.

"Podijelimo radost božićnih praznika sa najbližima, i provedimo godinu koja je pred nama u duhu Božića, u međusobnom uvažavanju, toleranciji i praštanju", naveo je Lekić.

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić čestitao je praznike i poželio pravoslavnim vjernicima da ih provedu u miru i radosti.

"Molimo se da nam Gospod podari snagu da izdržimo sva iskušenja i da ih prevaziđemo uvažavajući istinske vrijednosti i vrline", naveo je Mandić.

I lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović čestitao je Božić.

"Neka Božić bude ujedno i podsticaj na međusobnu toleranciju i zajedničko stvaranje društva jednakosti njegujući kulturnu,religijsku i nacionalu različitost", naveo je on.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović čestitao je Badnji dan i Božić svim vjernicima i sveštenstvu crnogorske Pravoslavne crkve i Mitropolije crnogorsko-primorske srpske pravoslavne crkve.

"Želim da ih proslavite u miru, spokoju i radosti u krugu svojih najmilijih, takođe, želim da vam Božić donese zdravlje, sreću i napredak", poručio je Popović.

Bonus video: