Narodna kuhinja u Podgorici: Dnevno 500 obroka za najugroženije

"Na meniju se nalazi nekoliko vrsta jela - kuvani kupus, boranija, pasulj, đuveč, krompir čorba, riba, grašak sa kobasicom, makarone"
214 pregleda 4 komentar(a)
narodna kuhinja, Foto: Luka Zeković
narodna kuhinja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.01.2014. 16:24h

U Crnoj Gori 239 porodica koristi usluge Narodne kuhinje Glavnog grada, a ta ustanova dnevno podijeli 500 besplatnih obroka, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada.

Sekretarijat za socijalno staranje otvorio je objekat Narodne kuhinje 13. jula 2011. godine, u nastojanju da na što efikasniji način odgovori na osnovne potrebe svojih građana, odnosno lica koja se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Narodna kuhinja se nalazi u podgoričkom naselju Konik.

Kako su kazali agenciji Mina, usluge Narodne kuhinje koristi 239 porodica, od čega se 373 obroka podijeli u objektu, a na kućnu dostavu 127.

"Na meniju se nalazi nekoliko vrsta jela i to kuvani kupus, boranija, pasulj, đuveč, krompir čorba, riba oslić, grašak sa kobasicom, makarone bolonjeze. Uz svako od ovih jela ide mesni prilog, kao i salata", rekli su iz Glavnog grada.

Kako su pojasnili, lista besplatnih dnevnih obroka se sastavlja na osnovu oglasa koji se raspisuje krajem kalendarske godine, a ažurira se redovno.

"Narodna kuhinja raspolaže dnevno sa 500 besplatnih obroka. Precizira se da prednost u dijeljenju obroka imaju korisnici Materijalnog obezbjeđenja porodice", pojasnili su iz Glavnog grada.

Kako su kazali, lista korisnika biće istaknuta u objektu Narodne kuhinje i na šalteru Sekretarijata za socijalno staranje.

Bonus video: