Pozitivna CG: Bar opet zaobiđen u zimskoj turističkoj ponudi

Omladina Bara i građani željni istinske novogodišnje atmosfere, još jednom su morali da potraže provod van svog grada
0 komentar(a)
Nova godina, Budva, Foto: Miloš Ćetković
Nova godina, Budva, Foto: Miloš Ćetković
Ažurirano: 04.01.2014. 11:20h

Opštinski odbor Pozitivne Crne Gore Bar sa žaljenjem konstatuje da je i ove godine grad za vrijeme novogodišnjih praznika zaobiđen u pogledu zimske turističke ponude.

"Za razliku od Budve i Herceg-Novog, u Bar za novu godinu nije došao niti jedan strani turista. Bez obzira na ekonomsku snagu koja se često reklamira samo u političke svrhe, ova opština nije imala ni moći, a po svemu sudeći ni želje, da za svoje građane i goste organizuje adekvatan program za novogodišnje praznike. Ne samo da nije bilo novogodišnjeg koncerta koji je ne tako davno privlačio hiljade i hiljade građana na gradskom trgu, nego nije bilo nijednog drugog pratećeg programa za prvi i drugi dan Nove godine, kao što je to bio slučaj sa drugim gradovima", navodi se u saopštenju OO Pozitivne CG.

Omladina Bara i građani, kako navode, željni istinske novogodišnje atmosfere, još jednom su morali da potraže provod na drugom mjestu, van svog grada.

Pozitivna Crna Gora smatra da Bar kao grad nespornih ekonomskih, kulturnih i svih ostalih potencijala, a u čijoj razvojnoj strategiji turizam zauzima centralno mjesto, zaslužuje i mora imati adekvatan i reprezentativan novogodišnji program koji će biti atraktivan podjednako kako za Barane tako i za turiste, a u interesu državnog i opštinskog budžeta, kao i u interesu barskih ugostitelja, hotelijera i vlasnika privatnog smještaja.

Pozitivna Crna Gor, kako dodaju, takođe smatra da se sa gradskim ugostiteljima može naći zajednički jezik u cilju organizacije ovakvih proslava, za koje su već iskazali dobru volju, te da će nova opštinska vlast u kojoj će nakon predstojećih lokalnih izbora biti novi ljudi sa novom pozitivnom energijom, učiniti sve da Bar ne bude više samo polazna i prolazna stanica u danima novogodišnjeg slavlja.

Bonus video: