Đukić i Radović: Obradovićima normalno da preuzmu ideju

Đukić pohvalio reakciju predsjednika Opštine Aleksandra Žurića, koji je, bez obzira na pritiske, inicirao razrješenje postojeće situacije
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2014. 20:54h

Povodom reagovanja direktorice Turstičke organizacije Bijelo Polje Violete Obradović i njenog supruga, akademskog slikara Milutina Obradovića, koji kategorički tvrde da nijesu plagirali idejno rješenje loga TO, oglasio se Bjelopoljac Željko Đukić, koji ih je prvobitno optužio da su preuzeli njegov logo.

On je kazao da polemika oko loga liči na špansku seriju ili domaću “Lud, zbunjen, normalan”, u kojoj su “jedini normalni Violeta i Milutin, jer je samo njima normalno da preuzmu tuđe ideje i ostvare dodatni prihod od 500 eura”.

"Neću govoriti o tome da pišeš NVO projekte i naplaćuješ djeci školu slikanja u sklopu tvoga Ateljea 4, pitam se plaćaš li kiriju Ekonomskoj školi? Neću dalje otvarati Pandorinu kutiju i govoriti o budžetu Turističke organizacije i realizovanim aktivnostima u ovoj godini pod vođstvom Violete Obradović", kazao je Đukić i dodao da će se sve razriješiti na sudu.

On je na kraju kazao da je veoma radoznao ko će zamijeniti Violetu na čelu TO u martu ove godine i pohvalio reakciju predsjednika Opštine Aleksandra Žurića, koji je, bez obzira na pritiske, inicirao razrješenje postojeće situacije.

Milutin Obradović je pretprošle sedmice povukao svoj predlog loga, koji je izabrao Izvršni odbor TO i najavio da će eksperti na sudu utvrditi da li je bilo plagijata ili ne.

Dragan Radović iz NVO Agrocentar, koji je podržao ranije Đukića, rekao je da, po izjavi Violete Obradović u “Vijestima” od 28. 12. 2013. ispada da budžet TO treba da bude službena tajna. On je, nakon što se ona pitala odakle njemu podaci o budžetu TO, podsjetio da su oni transparentni.

"Takođe ste me pitali ko stoji iza mene. Gospođo direktorice TO Bijelo Polje, bivši šefe za finansijski sektor u vrijeme Tarzanove vladavine, iza mene stoje osiromašeni građani Bijelog Polja koje su Vaši šefovi i Vaše kolege iz lokalne uprave pokrali i doveli do prosjačkog štapa", piše u Radovićevom reagovanju.

On je dodao da ga Obradović neće uplašiti prijetnjom krivičnim prijavama i da će ubuduće nastaviti da ukazuje na korupciju i nepotizam:

"Bijelim Poljem upravljaju tajkuni i pojedini lokalni političari koji namještaju jedni drugima kupovinu propalih preduzeća, vode kadrovsku politiku, kupuju gradske javne površine i ulice za simboličan novac, snažno utiču na tužilaštvo, policiju i poresku upravu i usvajanje Detaljnog urbanističkog i prostornog plana".

Galerija

Bonus video: