Danas je Dan Opštine Bijelo Polje: Pune ruke posla za 2014.

“U 2014. godini ćemo završiti radove na putu Bijelo Polje - Pljevlja, izgradnju asfaltnog puta do srca a zatim i do vrha Bjelasice, izgradnju modernog gradskog bazara..."
6 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: NTO
Bijelo Polje, Foto: NTO
Ažurirano: 03.01.2014. 16:40h

3. januar, dan oslobođenja Bijelog Polja proslavljen je danas svečanom sjednicom, kojoj je prisustvovao predsjednik države Filip Vujanović. Prije svečane sjednice odbornici i predstavnici skoro svih sjevernih opština, Nikšića, Danilovgrada i Subotice, grada koji će uskoro postati grad pobratim Bijelog Polja, prisustvovali su polaganju vijenaca ispred spomenika na trgu.

Predsjednik opštine Aleksandar Žurić podsjetio je na svijetli datum prije 69 godina.

“To je dan kada smo udarili na nacističku neman, mladim, odabranim životima ispisali najsjajniju stranicu naše istorije i naučili nas da se na slobodu ne čeka već da se sloboda osvaja, kao što se osvajaju i prave vrijednosti, kroz rad i odgovoran odnos prema vremenu koje živimo, prema društvenoj zajednici i generacijama, koje će se kroz vjekove što dolaze, podizati u gradu pod Obrovom”, kazao je Žurić.

On je podsjetio na sve ono što je u toj opštini urađeno u proteklom periodu i najavio projekte u ovoj godini.

“U 2014. godini ćemo, dakle, završiti radove na putu Bijelo Polje - Pljevlja, izgradnju asfaltnog puta do srca a zatim i do vrha Bjelasice, izgradnju modernog gradskog bazara, započeće radovi na pomenutom gradskom kolektoru, počećemo radove na rekonstrukciji gradskog trga, završićemo stambeni kompleks u Nikoljcu, počeće radovi na vodovodu u Zatonu, realizovaćemo dva miliona eura vrijedan projekat prve žičare na Bjelasici sa bjelopoljske strane, dobićemo studiju valorizacije Đalovića pećine, izgradićemo dva miliona vrijednu treću traku puta na potezu Slijepač Most – Lepenac”, kazao je predsjednik Žurić.

U okviru proslave Dana opštine, predsjednik Žurić je uručio nagradu ovogodišnjem dobitniku najvećeg opštinskog priznanja delegaciji Azerbejdžana, koju je u ime Vlade prijateljske zemlje, donatora vrtića vrijednog 2 miliona eura, primio savjetnik u političkom predstavništvu Azerbejdžana u Crnoj Gori Sejran Mirzazadeh.

Mirzazadeh je čestitao Bjeloljcima praznik oslobođenja i zahvalio na, po njemu ovoj značajnoj nagradi. “Raduje me intenzivan razvoj prijateljskih odnosa između Crne Gore i Azerbejdžana. Drago mi je što je meni pripala velika čast da primim ovu značajnu nagradu”, kazao je Mirzazadeh. On je novčani dio nagrade opredijelio u humanitarne svrhe.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da Bijelo Polje zaslužuje veliko poštovanje za izuzetna ulaganja u infrastrukturu i socijalnu brigu, brigu o zdravlju svojih građana.

„ Siguran sam da će ovagodina biti upravo tome posvećena, naročito kroz projekat Azmont, koji je šansa za Bijelo Polje i za ovaj region. Kroz veliki projekat izgradnje hotelsko- turističkog centra u Kumboru, kojim će biti obezbijeđen posao za veliki broj ljudi sa sjevera“, kazao je Vujanović. On je pohvalio rad bejlopoljske lokalne samouprave i njenu saradnju sa Vladom.

Prva gradska garaža vrijedna 1.3 miliona eura

Predsjednik Vujanović i gradonačelnik otvorili su danas u centru modernu gradsku garažu, sa oko 220 parking mjesta. Za gradsku parking garažu, Evropska komisija i Opština izdvojili su 1.3 miliona eura.

Bonus video: