Gvozdenović: Crna Gora dodatno da radi na privlačenju brendiranih operatora

Ministar siguran da će se omogućiti usvajanje aneksa o produženju zakupa i smanjenju kirije "Adriatic propertris" i Aman rizortsu
67 pregleda 7 komentar(a)
Lazar Rađenović, Branimir Gvozdenović, Foto: Vuk Lajović
Lazar Rađenović, Branimir Gvozdenović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.01.2014. 15:42h

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović uvjeren je da će se naći rješenje i omogućiti usvajanja aneksa ugovora o produženju zakupa i smanjenju kirije grčkoj kompaniji "Adriatic propertris" i Aman rizortsu hotelskog kompleksa "Sveti Stefan" i "Kraljičina plaža".

Podsjećamo, Vlada je povukla iz skupštinske procedure Prijedlog odluka o prihvatanju aneksa ugovora o zakupu hotela "Kraljičina plaža", "Sveti Stefan" i "Miločer", nakon što se protiv njegovog usvajanja izjasnio i manji koalicioni partner SDP.

Niame, Vlada je nedavno uputila u Skupštinu aneks ugovora koji predviđa da se grčkom Adriatic Propertisu i Amanu produži za 12 godina, sa 30 na 42 godine, zakup Svetog Stefana i smanji kirija sa 1,6 na oko 1,2 miliona eura.

Prijedlog Vlade je da se produži zakup za hotel "Kraljičina plaža" sa sadašnjih 30 na 99 godina.

Ministar je razgovarao sa vodećim hotelijerima u petropvačkom "Palasu", sumirajući rezultate ovogodišnje sezone , te uspješnog dočeka Nove godine u Budvi, ne skrivajući zadovoljstvo postiognutim rezultataima, kako kada je riječ posjeta , tako i finanijskim.

Odgovarajući na pitanje, kakva je sudbina aneksa ugovora, Gvozdenović je naglasio da " treba malo vremena, da se objasne određena rješenja", te da će dodatnim objašnjem se doći do pozitivnog rezultata.

"Smatramo da Crna Gora treba dodatno da radi na privlačenju brendiranih operatora i smatramo da pojava Amana, prije sedma godina je značajno uticala na dodatno pozicioniranje naše države kao značajne turističke destinacije. Odložili smo izjašnjavanje oko projekta vezanog za Sveti Stefan i Aman. Smatramo da treba da se obave dodatne konsultacije. Argumenti su na strani Vlade i siguran sam da će u jednoj kontinuiranoj komunikaciji će se naći najbolje rješenje, da Aman bude u Crnoj Gori, i na taj način pošaljemo poruku i drugim operatorima i turističkim radnicima koji smatraju da na taj način treba pozicionirati destinacije", rekao je Gvozdenović.

Bonus video: