Canka: Napadaju me militanti iz Force

Uvijek sam svoj posao radio javno, pod punim imenom i prezimenom, rekao je Canka
106 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2014. 09:51h

Poznati ulcinjski i crnogorski novinar Mustafa Canka prije dvije noći primio je na svom Fejsbuk profilu nekoliko prijetećih i uvrijedljivih poruka o kojima razmišlja da i zvanično obavijesti policiju.

“Mustafa Canka, kakav si nečovjek, platićeš za sve što činiš, g.... jedno. Formirali smo grupu koja će iznijeti javno tvoja nepočinstva. Čuvaj se dobro što činiš sebi, jer nećeš imati s kim više da sjediš, bićeš kao pokvareni pas”, piše, pored ostalog, u jednoj od poruka.

“Pazi dobro što radiš jer ćemo za nekoliko dana objaviti nekoliko fotografija, tekstova i činjenica koji će pokazati tačno ko si. Samo ti nastavi sa ovim prljavim rabotama, za nekoliko dana biće te sram da izađeš u grad. Vidjećeš dobro ko smo mi... Ali ti nećeš moći obrisati mrlju koju smo ti stavili na lice”, stajalo je u drugoj poruci.

U svom komentaru na portalu ul-info.com Canka je kazao da su u pitanju kukavice koje se kriju iza lažnog profila Edina Hoxha.

“Činim javnim te poruke da bi cijela javnost mogla da vidi taj veliki strah, taj prostakluk i tu bijedu koja se krije iza lažnog profila Edina Hoxha”, napisao je Canka.

On je siguran da su u pitanju “militanti koji su uglavnom bliski Novoj demokratskoj snagi – Forca“.

“Pokazale su to i nekakve pjesmice koje su počeli da objavljuju takođe na FB. Kada im je priprijećeno, stali su. Militanti Force znaju ko je pisao te ogavne stihove. Ukoliko ovi bezumnici ne prestanu da blate sve drugojačije misleće ljude u Ulcinju, možda ćemo pozvati policiju da se malo pozabavi ovim lažnim profilima, pa ćemo ubrzo tačno svi znati o kome je riječ. Ko su ti zagađivači FB-prostora i FB-kukavice”, rekao je Canka.

On je istakao “da je uvijek svoj posao radio javno, pod punim imenom i prezimenom, uvjeren da radi posao novinara i angažovanog intelektualca na najbolji način“: “I zato su mi ovakvi ujedi muva naprosto smiješni. Ali, kako se radi o organizovanoj grupi partijskih fanatika, želim da javno pozovem rukovodstvo Force da se ogradi od ovakvih sramnih postupaka! To je u njihovom najdubljem interesu”.

Lider Force Nazif Cungu kazao je sinoć “Vijestima” da nije upoznat sa prijetećim i uvrijedljivim porukama Canki.

“Ko je kome prijetio? Zaista nijesam u toku”, rekao je Cungu.

Galerija

Bonus video: