Đukanović i Krivokapić čestitali Bjelopoljcima Dan opštine

“Dragi građani Bijelog Polja, Vaš grad, ne samo po veličini i položaju, ima obavezu biti predvodnik ukupnog razvoja sjevera Crne Gore”, rekao je Krivokapić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.01.2014. 13:14h

Predsjednici Vlade i parlamenta, Milo Đukanović i Ranko Krivokapić čestitali su 3.januar, Dan Opštine Bijelo Polje, njenom rukovodstvu i građanima.

Đukanović je u čestitki naveo da građani Bijelog Polja slave praznik u godini u kojoj su stvorene stabilne finansijske i ekonomske pretpostavke za dinamičniji rast i razvoj u Crnoj Gori, za bolji lični i društveni standard, kao i za dalji progres na sigurnom putu ka Evropskoj uniji i NATO Alijansi.

"Potvrda tome su i brojni projekti realizovani u vašoj Opštini, koja spremno dočekuje vrijeme skorog ekonomskog oporavka, nakon godina krize. Takođe, i rezultati ostvareni proteklih godina, kojima se Bijelo Polje legitimiše kao moderan urbani, regionalni centar, sa brojnim sadržajima koji privlače ljude, posebno mlade, da svoju budućnost vezuju za svoj rodni kraj“, rekao je on.

Đukanović je dodao da će Vlada i ubuduće svojim aktivnostima sve više pažnje posvećivati poboljšanju društvenog standarda, boljim obrazovnim zdravstvenim i socijalnim sadržajima, u interesu opšteg dobra građana Bijelog Polja.

"Na tome ćemo tijesno sarađivati sa lokalnom upravom, koja vodi realnu politiku, usklađenu sa interesima građana i potencijalima kojima raspolaže“, kazao je on.

Đukanović je podsjetio na izuzetan doprinos Bjelopoljaca razvoju, obnovi i afirmaciji države Crne Gore, „njegujući uvijek multietnički sklad kao jednu od glavnih odrednica njene savremene evropske legitimacije“.

Krivokapić je u čestitki naveo da je valorizacija resursa Bijelog Polja jedino održiva uz prostornu odgovornost i žaštitu životne sredine.

“Dragi građani Bijelog Polja, Vaš grad, ne samo po veličini i položaju, ima obavezu biti predvodnik ukupnog razvoja sjevera Crne Gore”, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, prirodno bogatstvo i ljepote Bjelasice i Lise odlični su preduslovi daljeg razvoja, sa ciljem unaprijeđenja kvaliteta života.

“U vašoj je obavezi, zbog vas, da gazdujete domaćinski, a na državi je da pruži podršku i snagu. Budite i dalje okupljeni u zajedništvu i stvaranju, jer je to vaša posebna vrijednost. U ime Skupštine i svoje ime, čestitam vam Dan Opštine”, kaže se u čestitki Krivokapića.

Bonus video: