Budva ostaje kraljica dočeka, organizaciju pokvarila bruka sa cijenama

Uoči Nove godine cijene u svim ugostiteljskim objektima povećane čak 30 odsto!
100 pregleda 103 komentar(a)
Ažurirano: 01.01.2014. 12:48h

Više od 20 hiljada ljudi sinoć je dočekalo Novu godinu ispred zidina Staroga grada, u koju ih je uveo Dino Merlin, čiji je novogodišnjin nastup, bio jedan od najuspješnijih.

Turistička organizacija Budve i Opština Budva, koje potpisuju javni doček Nove godine, organizovali su četvorodnevni programa, a euforiju pred nastup Merlina, podigla je crnogorska grupa Perper.

Prema procjenama policije, u Budvi je sinoć bilo 20 hiljada posjetilaca, dok iz Turističke organizacije procjenjuju da u metropoli turizma, uključujući i Bečiće, i Petrovac, gdje su organizovani novogodišnji programi u hotelima, ima ukupno 25 hiljada turista.

Brojni autobusi sa gostima osim iz svih crnogorskih gradova, sinoć su stigli iz Hrvatske, BiH, te Albanije i Makedonije.

"Sjajan program, intenzivna promotivna kampanja i već jak imidz Budve doveli su do toga da je po procjenama na Trgu i okolini bilo oko 20 hiljada ljudi", kazala je PR TO Budve Darja Marović.

Iako je u Budvi bila velika gužva , i po procjenama turističkih poslenika jedna od najbolje organizovanij javnih dočeka, nije bilo incidenata. Vijestima je u policiji rečeno, da nije bilo većih remećenja javnog reda i mira, te da je novogodišnja noć bila kao i svaka ostala.

Ni većeg posla nije bilo za vatrogasce, a načelnik Službe zaštiti i spasavanja Zdrav Šljukić je naveo za Vijesti, da su imali samo dvije manje intervencija, prilikom gašenja zapaljenih kontejnera, te da je noć bila potpuno mirna, iako je kompletno ljudtsvo bilo angažovano.

Sramota sa cijenama

Odličan utisak koji je ostavila organizacija dočeka, pokvario je podatak da su uoči Nove godine cijene u svim ugostiteljskim objektima povećane čak 30 odsto!

Finansijska inspekcija kontrolisala je da li lokali izdaju fiskalne račune, a izrečene su i kazne.

Budvanska Komunalna policija uspjela da spriječi nelegelnu uličnu prodaju pića na trgu, koja je bila praksa prethodnih godina.

Galerija

Bonus video: