Mićunović tužio Prvu banku i upisao na sebe Zeta film

Iako iz Prve banke navode da nijesu krajem decembra 2009. dali kredit Mićunovićima, u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine i dalje stoje zabilješke u rubrici “tereti”
91 pregleda 45 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2013. 16:13h

Kontroverzni nikšićki biznismen, Branislav–Brano Mićunović upisao je na svoje ime sve nekretnine koje su se do skoro vodile na ime njegove supruge Svetlane. Naime, Mićunović je prošlog mjeseca preknjižio je na svoje ime zemljišni kompleks u Reževićima, na pjeni od mora od 6.467 kvadrata, koji se vodio kao vlasništvo supruge Svetlane.

On je postao i zvanično gazda firme „Zeta film“, kojom je do sada upravljala njegova supruga, a na koju se vodi atraktivna zgrada u samom srcu grada, na samo stotinjak metara od Starog grada. Upravo ta parcela interesantna je po tome i što Mićunovići vode sudski spor sa Prvom bankom, u vlasnišvu porodice premijera Mila Đukanovića, na ime kredita koji su uzeli za kupovinu parcele.

Time je i formalno Mićunović preuzeo na sebe sudbinu tužbe koju je prošle godine podnijela njegova supruga protiv Prve banke, koja je aktivirala hipoteku na zemljišni kompleks, na ime koga je izdala kredit Svetlani Mićunović od 1,5 miliona eura.

Zemljište Brana Mićunovića u Reževićima (Foto: Vuk Lajović)

Iako iz Prve banke navode da nijesu krajem decembra 2009. dali kredit Mićunovićima, u vrijeme kada je iz Centralne banke imala zabranu kreditiranja, a u kotorskom sudu tvrde da nijesu dobijali tužbu, u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine i dalje stoje zabilješke u rubrici “tereti”.

Na sajtu Uprave za nekretnine iako je ažuriranra promjena vlasništva, i dalje jasno stoji zabilješka tužbe Svetlane Mićunović predate Osnovnom sudu u Kotoru pod brojem P.797/12. od 19. 6. 2012. na ime kredita uzetog decembra 2009. u iznosu od 1.439.068 eura.

Mićunović je postao i zvanično predsjednik Odbora direktora firme “Zeta film”, u kojoj vlasništvo imaju u njegova kćerka i sin. Do sada je tu funckiju obavljala Svetlana Mićunović.

“Zeta film” privatizovan je prije gotovo deceniju, kada je kiparska kompanija kupila većinski dio kapitala, i zvanično preuzela firmu, koja se do tada bavila distribucijom filmova i gazdovala biskopom. Bioskop se odmah ugasio, a umjesto njega napravljena je diskoteka. Zgrada “Zeta filma” ima 1.491 kvadratni metar poslovnog prostora, izgrađana je na jednoj od najatraktivnijih parcela u Budvi, od ukupno od 3.149 kvadrata.

Vila Miločer nad kojom dominira Mićunovićeva zgrada (Foto: Vuk Lajović)

Detaljnim urbanističkim planom “Budva centar”, čije su izmjene i dopune u toku, na mjestu zgrade “Zeta filma”, predviđena je izgradnja višespratnog poslovno-stambenog kompleks, sa preporučenom, a ne obavezujućom spratnošću od devet etaža.

Dvije zgrade bez ijednog papira

Branislav Mićunović do sada je u Budvi na svoje ime jedino imao upisane dvije nedovršene građevine - jednospratnicu i sedmospratnicu izgrađenu bez dozvole na parceli od 1772 kvadrata na lokalitetu Mirište, iznad Miločerskog parka, na samoj Jadranskoj magistrali.

Mićunović je prošle godine dobio od Ministarstva održivog razvoja urbanističko-tehničke uslove i time ušao u proces legalizacije. Iako su grubi radovi na dvjema zgradama - jednoj sedmospratnoj i drugoj sa jednom etažom, završeni još prije pet godina, bez ijednog papira, a lokalitet nije bio obuhvaćen planskim dokumentima, prošle godine Skupština opštine je, glasovim odbornika DPS-a, uz oštro protivljenje opozicije, SDP-a te NVO sektora, usvojila planski dokument lokalna studija lokacije Mirište.

Mićunoviću je dozvoljeno da tu gradi ukupno 6500 kvadrata prostora, odnosno 15 apartmana, isključivo hotelskih jednica.

Galerija

Bonus video: