Delegaciji Azerbejdžana Trećejanuarska nagrada

Na konkurs je pristiglo 15 prijedloga, od čega je u uži izbor ušlo sedam kandidata
91 pregleda 0 komentar(a)
Žiri, 3. januar, bijelo polje, Foto: Jadranka Ćetković
Žiri, 3. januar, bijelo polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 27.12.2013. 18:52h

Najveće opštinsko priznanje 3. januar za 2013. godinu odlukom žirija, dodijeljeno je delegaciji predstavnicima Vlade i Države Azerbejdžana u Crnoj Gori na čelu sa Ilhanom Alijevijevim.

Azerbejdžanu je po ocjeni žirija (u sastavu dr Tomislav Jeremić, predsjednik i članovi Zvonko Puletić, Rešad Nuhodžić, Miodrag Jovančević, Dragoljub Nedović, Vasilije Ćetković i Avdo Gorčević) nagrada pripala zbog vrijedne donacije od 2 miliona eura za izgradnju dječijeg vrtića. “

Uz to, azerbejdžanska kompanija “Azmont” otvoriće uskoro centar za obuku 3 000 građevinskih radnika iz Bijelog Polja i drugih sjevernih opština, koji će biti angažovani na izgradnji hotelsko-turističkog kompeksa u Kumboru.

“To su dovoljni razlozi da se nagradi veliki doprinos Azerbejdžana u razvoju opštine. Na konkurs je pristiglo 15 prijedloga, od čega je u uži izbor ušlo sedam kandidata. Ni jedna pojedinačna nagrada nije dodijeljena jer je, samo Vlada Azerbejdžana uspjela da dobije neophodna četiri glasa članova žirija, a pojedinačno najviše glasova pripalo je dr Zilhi Idrizović”, kazao je dr Jeremić.

Bonus video: