Pokloni za djecu sa smetnjama u razvoju iz Herceg Novog

Iz Azmont Investmentsa najavili su da se podrška udruženjima ne završava ovom donacijom
2 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2013. 14:51h

Kompanija Azmont Investments uručila je vaučere za trgovinu u vrijednosti od po sto eura djeci i omladini sa smetnjama u razvoju iz udruženja „Sunčev zrak“ i „Zrak sunca“, Dnevnog centra „Igalo“ i štamparije „Nova šansa“.

U veselom duhu praznične atmosfere, kompanija je ovim gestom obradovala više od sto članova iz svih ustanova sa područja Opštine Herceg Novi u kojem borave djeca sa smetnjama u razvoju.

Iz Azmont Investmentsa najavili su da se podrška udruženjima koja se bore za stvaranje boljih uslova za djecu sa smetnjama u razvoju ne završava ovom donacijom.

Direktor operacija u Azmont Investmentsu i rukovodilac CSR tima Tijana Durković navela je da je Azmont posvećen trajnoj inkluziji osoba sa smetnjama u razvoju i da je, u tom cilju, kompletno opremio redakciju udruženja „Sunčev zrak“, u kojoj će da rade upravo osobe sa smetnjama u razvoju.

„Kroz razgovore sa predstavnicima udruženja saznali smo da je osobama sa smetnjama u razvoju veoma važna radna inkluzija, kako bi se zaista na pravi način osjećali korisni i jednaki u društvu. Drago nam je što smo pomogli da članovi udruženja „Sunčev zrak“ pokrenu svoju redakciju i što smo im, nadamo se, obasjali budući poslovni put“.

Ona je navela da je Azmont posvećen trajnoj inkluziji osoba sa smetnjama u razvoju i da je, u tom cilju, kompletno opremio redakciju udruženja „Sunčev zrak“, u kojoj će da rade upravo osobe sa smetnjama u razvoju.

U sklopu podrške ovoj grupaciji, kompanija je u Zelenici organizovala i Mini olimpijadu za oko 200 djece sa smetnjama u razvoju iz zemlje i regiona.

„Za djecu iz Doma „Mladost“ u Bijeloj smo organizovali prigodnu zabavu i druženje sa djecom zaposlenih iz naše kompanije, tokom koje je upriličena i podjela paketića koji su sadržali upravo ono što su djeca tražila ove godine od Djeda Mraza“, rekla je Durković.

Kontinuiranu podršku Domu „Mladost“ kompanija Azmont pruža od aprila, a ta podrška proširena je nedavno i kroz preuzimanje obaveze plaćanja računa za vodu i struju ovog objekta.

Galerija

Bonus video: