Pavlović: Nikoliću plaćali 500 eura po operaciji, oštetili državu za milion

Ugovor su pored Nikolića, potpisali ministar zdravlja Miodrag Radunović, kao i nekadašnji čelnici Fonda i Kliničkog centra...
28 komentar(a)
Aleksandar Nikolić, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Nikolić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.12.2013. 12:58h

Poslanici DF-a Koča Pavlović i Jelisava Kalezić objelodanili su ugovor koji su Fond za zdravstveno osiguranje, Klinički centar i Ministarstvo zdravlja sklopili 2009. godine sa dr Aleksandrom Nikolićem, prema kojemu mu se svaka operacija plaća po 500 eura.

Kako je kazao Pavlović, riječ je koruptivnom ugovoru prema kojemu je država oštećena za milion eura na taj način.

Ugovor su pored Nikolića, potpisali ministar zdravlja Miodrag Radunović, kao i nekadašnji čelnici Fonda i Kliničkog centra Ramo Bralić i Olivera Miljanović.

"Ja sam u martu 2011. godine postavio poslaničko pitanje Radunoviću o tom ugovoru, ali je on odgovorio da on ne postoji, čime je izigrao poslanička pitanja. On je tada smišljeno lagao, a Fond i KC koji su tada ćutali, prikrivali su nezakonito djelovanje", kazao je on.

Pavlović je pozvao Tužilaštvo da odmah reaguje, kao i predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da razmotri slučaj i zahtijeva da se Vlada odredi prema tome, a do tada da suspenduje poslanička pitanja.

"Ovo je samo jedan od takvih ugovora koji služe za odlivanje miliona eura iz državnog budžeta", naglasio je Pavlović.

Poslanica Kalezić je napomenula da je Ljekarska komora dala licencu iz kardiohirurugije Nikoliću uz uvjerenja o stručnom usavršavanju, koja nijesu nostrifikovana.

Ona je podsjetila da je Ljakarska komora Srbije saopštila da Nikolić u toj državi nije dobio licencu o subspecijalnosti iz oblasti kardiohirurgije.

Bonus video: