Strip o ljudskim pravima za djecu pomoćno nastavno sredstvo u OŠ

"Vjerujemo da će strip doprinjeti dječjem razumijevanju ljudskih prava i njihovoj trajnoj motivaciji da ljudska prava budu ostvarena", saopšteno je iz HRA
128 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2013. 13:42h

Nacionalni savjet za obrazovanje jednoglasno je odlučio da strip o ljudskim pravima za djecu "Nevolje sa Rokijem i druge priče o dječjim pravima" postane pomoćno nastavno sredstvo u osnovnim školama u Crnoj Gori za učenike šestog i sedmog razreda.

Strip je izrađen i biće odštampan u okviru projekta "Djeco pišite Ombudsmanu" koji zajednički sprovode Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore i NVO Akcija za ljudska prava (HRA), zahvaljujući podršci UNICEF-a i Švajcarske i Britanske ambasade.

"Ova blagovremena odluka Nacionalnog savjeta omogućiće da se učenici upoznaju sa ovim stripom već u drugom polugođu ove školske godine", saopšteno je iz HRA.

Teme stripa su odabrane na osnovu pisama koja su djeca upućivala Ombudsmanu.

"Izuzetno smo zadovoljne odlukom Nacionalnog savjeta za obrazovanje da dozvoli upotrebu ovog stripa u nastavi o ljudskim pravima u crnogorskim školama i čestitamo svima koji su doprinjeli ovom uspjehu. Vjerujemo da će ovaj strip doprinjeti dječjem razumijevanju ljudskih prava i njihovoj trajnoj motivaciji da ljudska prava budu ostvarena kako njima samima, tako i drugima u njihovom okruženju", saopšteno je iz HRA.

Bonus video: