Jelka u Budvi koštala 4.500 eura, cijelo ukrašavanje grada 30.000

Novi ukrasi biće postavljeni, kako je kazao Divanović, u Starom gradu i u pitanju su iluminativni elementi vodećeg svjetskog proizvođača
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2013. 13:31h

Atraktivna šest i po metara metalna novogodišnja jelka, umjetnička instalacija koja je od njenog postavljanja na kružnom toku kod Starog grada, izazvala oprečna mišljenja javnosti, inače replika onoj u Monte Karlu, koštala je gradski budžet 4.5 hiljade eura.

U naredna dva dana stiže još atraktivnih novogodišnjih ukrasa od istog italijanskog proizvođača novogodišnjih ukrasa kojima će biti okićen grad, uoči velikog dočeka Nove godine na gradskom trgu, saopštio je sekrerat za gradsku infrastrukturu i ambijent Nikola Divanović, i time odbacio spekulacije da jelka košta više desetina hiljada eura.

Potpuno novi koncept uređenja grada, kako kroz ukrase, tako i kroz rekonstrukciju zelenih površina, počev od atraktivnog kružnog toka na ulazu u grad, koje resorni Sekretarijat sprovodi proteklih mjeseci u saradnji sa Komunalnim preduzećem, umnogome je uticao da centar grada dobije potpuno novi izgled uoči novogodišnjih praznika. Inače, u Opštini očekuju desetine hiljada gostiju za praznike.

„Drugi dio ukrasa koji stiže već sjutra, biće ekspresno postavljen, takođe pripada ovakvoj vrsti novogodišnjih ukrasa kakva je i jelka. Vrijednost ovih ukrasa je 24.000 eura. Time je ovaj sekretarijat za kićenje grada ukupno ove godine izdvojio 30.000 eura“, kazao je Divanović uz naglasak da će naredne godine na ukrašavanje grada biti potrošeno 40.000 eura.

Novi ukrasi biće postavljeni, kako je kazao Divanović, u Starom gradu i u pitanju su iluminativni elementi vodećeg svjetskog proizvođača.

Izgled glavnog budvanskog bulevara pred praznike

„Predstavnik te kompnije je bio naš gost i sa njim smo imali kreativan sastanak. Cilj nam je da upravo ovakve ukrase u budućnosti budu specijalno urađeni za naš grad i to na bazi simbola Budve. To će postati jedna od perli, kao što je to sada slučaj sa ovom jelkom, budvanskog identiteta za naredne godine“, naveo je Divanović.

Direktor Komunalnog preduzeća Đorđe Medin najavio je ambiciozan plan rekonstrukcije i uređenja javnih površina u gradu za narednu kodinu, kojim je predviđeno hortikulturalno osavremenjavanje skverova i to na raskrsnici ka Cetinju, Pržnu, potpuna rekonstrukcija zelenog pojasa na glavnom bulevaru, kao i pojasa ka skretanju prema Jazu te uređenje parka u Petrovcu.

„Kako je uređen kružni tok na ulazu u Budvu, gdje je sadnjom malsina i ostalog bilja, te njihova iluminacija, primjer je koji ćemo slijediti u narednoj godini, jer već smo dobili pozitivne odgovore od cijele budvanske javnosti. Čistoća je ono na šta smo ponosni i nastavićemo da Budva bude prepoznata kao takva, i u tom cilju, naredne godine planiramo da obezbijedimo 200 novih kontejnera kao i 200 novih kanti za smeće“, kazao je Medin.

Galerija

Bonus video: