Paštrovska sela hoće da se odvoje od Svetog Stefana

Sva ova mjesta, do sada su bila pod okriljem Mjesne zajednice "Sveti Stefan", koja nikada zvanično nije registrovana
137 pregleda 3 komentar(a)
Pržno, hotel Maestral, Foto: Vuk Lajović
Pržno, hotel Maestral, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.12.2013. 15:58h

Mještani Pržna, Kamenova, Čelobrda, Podlička, Divanovića i ostalih okolnih paštrovskih sela, njih 90 potpisalo je na velikom zboru inicijativu za formiranje posebne Mjesne zajednice "Miločer".

Na zboru, koji je bio na momente i žučan, okupljeni su jasno stavili do znanja da žele formiranje svoje mjesne zajednice, koja bi štitila njihove interese i radila na poboljšanju uslova života i otklanjanju brojnih problema sa kojima se suočavaju mještani.

Sva ova mjesta, do sada su bila pod okriljem Mjesne zajednice "Sveti Stefan", koja nikada zvanično nije registrovana, odnosno nikada nije sproveden postupak njenog osnivanja u skladu sa opštinskom odlukom.

Nije bila ni zavedena u registar opštinskog Sekretarijata za lokalnu samoupravu.

Mjesna zejednica Sveti Stefan, do sada je "pokrivala" i navedena mjesta, ali mještani su insistirali da se formira zasebna. Istu inicijativu o odvajanju, imali su i mještani Svetog Stefana, koji su na svome zboru od prije mjesec, takođe inicirali osnivanje zasebne MZ.

Opština Budva je krajem oktobra 2006. donijela odluku o privremenom obrazovanju desetak mjesnih zajendica, među kojima i MZ "Sveti Stefan“.

Imenovan je privremeni savjet zajednice, a odlukom je bilo jasno propisano da u roku od šest mjeseci mora da se samorganizuje u skladu sa odlukom o MZ.

Međutim, postupak osnivanja u skladu sa ovom odlukom nikada nije bio sproveden, iako je neformalno ova MZ postojala.

Na MZ "Sveti Stefan" vodi se imovina, odnosno kancelarije u poslovnom centru u Pržnu, naspram hotela "Maestral", upravo u objektu, na čijem mjestu "Atlas grupa", planira izgradnju poslovno stambenog kompleksa.

Bez dozvole Mjesne zajednice, odnosno njenog obeštećenja, cijeli projekat ne može biti sproveden.

Bonus video: